Kartier avaa talvikautensa keskiviikkona.
Kartier avaa talvikautensa keskiviikkona.Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Valmentajalta varoitus tauolta palaavan Kartierin vireestä – ”En odota missään nimessä voittoa”

Keskiviikkona ravataan jälleen Vermossa.

Vermossa ravataan keskiviikkona jo kolmannet ravit viikon sisään. Silti mielenkiintoista seurattavaa riittää jälleen. Yksi tulevan keskiviikon seuratuimmista hevosista on viiden kuukauden tauolta palaava Kartier.

Toto65-pelin toisena kohteena toimiva viides lähtö on enintään 150 000 euroa tienanneille suomenhevosille rajattu 2120 metrin ryhmäajo. Mukana on ainoastaan seitsemän hevosta, mutta laatua riittää, kun Kartier saa heti vastaansa huippukuntoisen Pauhiksen.

Heikki Mikkosen valmentama Kartier kuuluu suomenhevosten parhaimmistoon. Ori oli tyrkyllä viime kesän Forssan kuninkuuskilpaan, mutta hevosella ei lähdetty kovaan koitokseen, kun huippuvire oli kadoksissa.

”Tauko on sujunut ihan hyvin. Kesällä hevosesta loppui vähän puhti, niin päätimme hyvissä ajoin jättää sen tauolle. Talvellahan tämä on ollut yleensä parhaimmillaan, niin satsataan siihen tälläkin kertaa”, Mikkonen kertoo.

Vaikka Kartier on talvisin menestynyt mainiosti, ei Mikkonen uskalla luvata kärkisijoja tällä kertaa. Pikemminkin hän lähettää varoituksen sanan pelaajille.

”En odota missään nimessä voittoa suoraan tauolta. Vastassa on hyviä ja huippukuntoisia hevosia, eikä Kartierilla ole alla yhtään ratahiittiä. En satsaa lähtöön, vaan yritän saada hevoselle hyvän juoksun. Kartierinkin pitäisi olla aivan huippukunnossa, että se pystyisi lyömään Pauhiksen, eikä meillä hevonen ole vielä siinä kunnossa.”

Mikkonen uskoo, että joulukuulle suunnitellut pari starttia vievät hevosta sen verran eteenpäin, että myöhemmin talven aikana se saattaa olla jälleen yksi kotimaan ravien menestysnimistä.

”Se menee niin hyvin hokkikengästä. Kartier menee talvella ihan yhtä kovaa kuin kesälläkin. Pärjääminen on silloin aika paljon helpompaa, eikä ole Evarttia tai Parvelan Retua vastassa.”

Paluustartissaan Kartierin varusteet pysyvät valmentajan mukaan samoina kuin aiemminkin.

Mikkonen tuo Juankoskelta Vermoon toisenkin hevosen. Illan seitsemännessä lähdössä starttaava Tinderi omaa valmentajan mielestä selvästi paremman mahdollisuuden menestykseen kuin tallikaveri Kartier.

”Se on ollut mielestäni oikein hyvässä kunnossa. Seinäjoella Tinderi teki tosi hyvän juoksun ja kamppaili voitosta. Mielestäni se olisi voinut voittaakin, mutta loppusuoralla se oli niin epävarma, että koko loppumatkan oli tuettava hevosta, eikä pystynyt yhtään laskemaan. Vaikka takamatkaa on 40 metriä, en minä jättäisi sitä pois lapulta”, Mikkonen vinkkaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi