Gimman kyydissä keskiviikkona jatkaa viime kauden tavoin Harri Koivunen.
Gimman kyydissä keskiviikkona jatkaa viime kauden tavoin Harri Koivunen.Kuva: Pekka Salonen

Toto65-ennakko Vermo: Gimma palaa tauolta – "Katsotaan missä mennään"

15 startista peräti kahdeksan viime kaudella voittanut Gimma aloittaa uuden kilpailukautensa keskiviikkona Vermossa.

Viime kausi toi Gimmalle voittosummaa lisää 22 000 euron verran sekä hevosen ennätys parani peräti kuusi sekuntia. Suunniteltu tauolle vetäytyminen tapahtui lokakuun puolivälissä hevosen voitettua Vermossa vahvalla kirillä.

”Jätettiin se ihan huippukunnossa tauolle ja hyvin kaikki on mennyt. Treenikelit ovat toki olleet välillä aika haastavia, joten päivän vireestä on vaikea sanoa. Kaikki kuitenkin vaikuttaa hyvälle”, omistaja, valmentaja ja kasvattaja Minna Hakala kertoo.

Kauden avausstartissaan Gimma joutuu starttaamaan 40 metrin takamatkalta. Vaikka hevonen vaikuttaa treeniotteiden perusteella kotona hyvältä, nostaa Hakala useamman kysymysmerkin ilmoille kauden avausstartin alla.

”Haastava oikeasti arvioida mitä vauhteja hevonen pystyy heti hokkikengästä menemään. Hokit eivät kuitenkaan aikaisemmin ole ollut ongelma. Ratahiitillä emme ole käyneet ja keskiviikkona takamatkaakin on vielä tuntuvasti”, Hakala pohtii.

”Tämä on tavallaan sellainen testiajo. Katsotaan missä mennään.”

Suurin tavoite Hakalla Gimman kanssa alkavalle kilpailukaudelle on, että hevonen pystyisi säilyttämään viime kaudella löytyneen hyvän perussuoritustason.

”Ei se tänä vuonna varmasti kuutta sekuntia ennätystään paranna, mutta toivottavasti hevonen pystyisi rutiinitasollaan menemään jatkossa 26-tuloksia. Silloin se varmasti pärjäisi sarjoissaan aika pitkälle. Paremmalle hevonen kuitenkin nyt tuntuu kuin viime talvena. Tiedä sitten onko se kehittymistä vai aikuistumista."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi