Seppo Markkula palaa Vermossa Karlon rattaille.
Seppo Markkula palaa Vermossa Karlon rattaille.Kuva: Roosa Lindholm

Toto65-ennakko Vermo: Karlo esittelee muskeleitaan Voimaliigassa

Keskiviikkona Vermossa on ohjelmassa Uudenmaan Upein ja Kuuma Cup -karsintojen lisäksi mielenkiintoinen kylmäveristen Voimaliiga.

12 vuoden ikään varttunut Karlo starttaa Vermossa ajettavaan kylmäveristen 3120 metrin tasoitusajoon 40 metrin takamatkalta. Janne Bährendin valmennettava sijoittui viimeksi Teivossa kakkoseksi häviten vain Kukkarosuon Kurkolle. Ennen tuota starttia alla oli liki kaksi kuukautta taukoa.

”Olen varovaisen toiveikas, sillä hevonen on nyt tuntunut kotona ihan hyvältä. Uskon sen jopa vielä vähän petraavan saatuaan startin kroppaan", Bährend kertoo.

Talven aikana Karlo on kilpaillut poikkeuksellisesti vain kahdesti. Viime keväänä hevonen jäi totutusti tauolle huhtikuun lopussa, mutta paluu radoille tapahtui vasta tämän vuoden tammikuussa.

”Syksyllä oltiin lähdössä hiitille, niin innokkaana poikana se oli tarhassa telonut kehänivelen sivusidettä. Tuo on lähinnä joidenkin lännenratsujen vaiva. Onneksi se saatiin paranemaan hyvin, mutta tammikuisen startin jälkeen etupolvet meinasivat alkaa vaivaamaan hevosta. Hoidettiin sitten vielä niitä”, Bährend avaa.

Nyt hevonen on muuten hyvällä mallilla, mutta talvikausi jää sillä valitettavan lyhyeksi.

”Se harmittaa, sillä tämä on talvihevonen. Keskiviikkona siltä voinee odottaa ihan hyvää suoritusta ja luotan hevoseen. Rata kuitenkin mietityttää, sillä Karlo olisi parhaimmillaan napakalla alustalla”, Bährend miettii.

Karlo kilpailee Vermon Toto65-pelin toisessa kohteessa numerolla 6.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi