Olli Koivunen jatkaa keskiviikkona Lumi-Peten ohjaksissa.
Olli Koivunen jatkaa keskiviikkona Lumi-Peten ohjaksissa.Kuva: Pekka Salonen

Toto65-ennakko Vermo: Lumi-Pete pyrkii kiertämään kaikki

Lumi-Pete hakee keskiviikkona toista peräkkäistä Vermon voittoa.

9-vuotias Lumi-Pete lähtee keskiviikkona Vermossa kylmäveristen 2120 metrin tasoitusajoon liikkeelle 40 metrin takamatkalta. Viimeksi ruuna polki koko matkan keulasta kiltisti ravia ja voitti varmasti, mutta sitä aiemmin laukat ovat usein sotkeneet hevosen menoa. 

Lumi-Peten vastuuvalmentaja on janakkalalainen Tiia Tauru, mutta kotona hevosen treenaamisesta täysin vastaa hänen 16-vuotias poikansa Eetu Tauru.

”Hevonen sai viime startin jälkeen yhden arkiviikon vain lomailla minun oltuani töissä Mäntyharjulla. Olen sitä nyt kotona pari kertaa ajanut ja ihan normaalilta hevonen on vaikuttanut. Yhtä paineissaan se on kuin aiemmin”, Eetu Tauru sanoo.

”Keskiviikkona odotan sen kiertävän korkealle, jos vain hevonen malttaa lähteä ravilla liikkeelle. Ei vastassa kuitenkaan pitäisi olla mitään ylikylän hevosia. Lisäksi tämä on enemmän kiertäjätyyppiä kuin keulasta menijä.”

Viimeksi Lumi-Peten ravaamiseen oli auttanut sille tehdyt varustemuutokset. Esimerkiksi kokolaput olivat vaihdettu poskihimmentäjiin.

”Lisäksi laitoin sille niskasekin. Olli (Koivunen) kehui sen auttavan paljon hevosen hallitsemiseen”, Tauru kertoo. 

Lumi-Pete kilpaili alku-uransa Keijo Salojensaaren tallissa, kunnes vetäytyi tauolle toukokuussa 2021. Taurujen talliin hevonen siirtyi reilu vuosi sitten. 

”Toissa syksynä se meille tuli ja treenasin sitä sen ensimmäisen talven. Keväällä ajoimme koelähdön, jonka jälkeen on starttailtu tasaisesti. Radoilta tullut menestys on jopa vähän yllättänyt, kun hevosen taustoista ei etukäteen ollut mitään tietoa”, Tauru toteaa viime kaudella neljä voittoa juosseesta ruunastaan.

Lumi-Pete kilpailee Vermon Toto65-pelin toisessa kohteessa numerolla 12. Jackpot-rahaa illan pääpelissä on 60 000 euroa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi