Jukka-Pekka Hukkanen on Kemppitallin yksityisvalmentaja.
Jukka-Pekka Hukkanen on Kemppitallin yksityisvalmentaja.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko Vermo: Monastery Boko debytoi Suomessa

Monastery Boko on Vermon keskiviikon seuratuimpia hevosia.

Viimesyksyinen Ruotsin derbyfinalisti Monastery Boko siirtyi viime marraskuussa kauden päätösstarttinsa jälkeen Suomeen ja Jukka-Pekka Hukkasen valmennukseen. Keskiviikkona Vermossa liki 250 000 euroa tienannut ori aloittaa kautensa lämminveristen avoimesta 1620 metrin ryhmäajosta omistajansa Kimmo Kempin ohjastamana. Samassa lähdössä kautensa avaa myös Pekka Korven Corazon Combo.

”Mielenkiinnolla aloitetaan, mutta vaikea hevosesta on mitään ihmeellisempää sanoa. Se ei ole mikään treenileijona, joten kokeillaan nyt missä mennään”, Hukkanen toteaa.

Kovimmillaan Monastery Bokolla on ajettu Jokimaan radalla 17,5-vauhtinen mailin hiitti ilman etukenkiä, ja siinä hevonen oli tuntunut ihan hyvältä. Viiden kuukauden mittainen tauko on päästy treenien puolesta viemään suunnitellusti läpi.

”Kotona se ei mitenkään pullaile, mutta hyvin hevosta on päästy treenaamaan”, valmentaja vakuuttaa.

Hukkanen kuvailee keskiviikon lähtöä kokeilustartiksi, mutta oriin luokan tietäen kärkipään sijoitus ei toki olisi yllätys. Lähtöasetelmat saattavat myös tuoda oman haasteensa juoksunkulkuun.

”Sisäpuolella on nopeita avaajia, joten jännä nähdä mihin paikkaan hevonen lopulta pääsee. Johtavan rinnalta tuskin nyt ajetaan, kun ei tämä ole kauden päätavoite. Parhaimmillaan se kuitenkin pystyisi menestymään siitäkin”, Hukkanen näkee.

Monastery Boko kilpailee Vermon Toto65-pelin avauskohteessa numerolla 5.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi