Kuvassa Rallin Muistoa ohjastaa Antti Teivainen, mutta keskiviikkona hevosen kyytiin nousee viime starttien tavoin Ari Moilanen.
Kuvassa Rallin Muistoa ohjastaa Antti Teivainen, mutta keskiviikkona hevosen kyytiin nousee viime starttien tavoin Ari Moilanen.Kuva: Pekka Salonen

Toto65-ennakko Vermo: Rallin Muisto paalulta vahvin?

Rallin Muisto taistelee Vermossa Voimaliigan voitosta.

Keskiviikkona Toto65-pelin avauskohteena ajetaan kylmäveristen 3120 metrin tasoitusajo, jossa etukäteen erottuu kolme osallistujaa. Rallin Muisto oli kolmikosta viimeksi paras voitettuaan Vermossa, mutta ei Hurman Viesker tai Elan suorituksiensa puolesta voittajalle hävenneet. Rallin Muiston valmentaja Juha Tammi povaakin keskiviikolle tiukkaa kamppailua voitosta.

”Todella luottavainen olen, että Rallin Muisto on mukana voittokamppailussa, mutta vaikea sanoa kuka lähdön lopulta sitten voittaa. Vastassa kuitenkin on tosi hyviä hevosia. Elan joutui kuitenkin viimeksi tekemään matkalla paljon töitä ja etenkin sen päästessä kirimään selissä jää harvoin keulahevonen ohittamatta”, Tammi toteaa.

Edellisen kerran Rallin Muisto kilpaili ennen vuodenvaihdetta. Tuon jälkeen kaikki on mennyt hevosella hyvin, vaikka kova pakkasjakso vaikutti myös sen treeneihin.

”Toki jouduttiin ajamaan vähän rauhallisemmin, mutta ei tällä tavallisestikaan ajeta kovaa starttien välillä”, Tammi sanoo.

Pitkille matkoille erikoistuneen Rallin Muiston kanssa on jatkossa tarkoitus ajaa kilpaa tasaisin väliajoin, kunnes hevonen joudutaan allergioiden vuoksi vetämään vapun tietämillä tauolle.

”Pitkät matkat ovat tämän bravuureita, joten pyritään ajelemaan vappuun asti kilpaa ja jopa välillä koittamaan avoimissa lähdöissä. Niissä on kuitenkin verenvähyyttä tähän aikaan vuodesta.”

Keskiviikkona hevosen kyydissä jatkaa viime starttien tavoin Ari Moilanen, joka on Tammen mukaan kaikista sopivimpia kuskeja Rallin Muistolle. Varusteetkin pysyvät tällä tietoa samana vielä seuraavan 120 000 juostun euron ajan.

”Kun voittosumma oli 50 000 euroa kysyin Arilta pitäisikö jo alkaa varovasti aukomaan korvia? Ari totesi, että ajetaan tällä nyt ensiksi 200 000 euroa ja mietitään sitten”, Tammi hymähtää.

”Ari kyllä sopii tosi hyvin tämän kyytiin. Hevonen on jotenkin rauhallisempi ja paremman näköinen hänen istuessa kyydissä. Ei lähdetä toimivaa pakettia muuttamaan.”

Rallin Muisto kilpailee Vermossa Toto65-pelin avauskohteessa numerolla 3. Jackpot-rahaa kierroksella on jaossa 60 000 euroa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi