Roberto Classico viimeisin startti Vermossa päättyi voittoon.
Roberto Classico viimeisin startti Vermossa päättyi voittoon.Kuva: Pekka Salonen

Toto65-ennakko Vermo: Roberto Classico hamuaa paikkaa finaaliin

Matalan sarjan lämminveristen Kuumacupin karsinnat tekevät Vermon keskiviikkoisesta Toto65-kierroksesta kiharaisen.

Roberto Classico sijoittui uransa avauskisassa laukan jälkeen kolmanneksi. Toisen starttinsa joulukuussa se puolestaan voitti näyttävästi keulasta. Viime viikot nelivuotias ruuna on pitänyt taukoa, mutta aloittaa nyt keskiviikkona kautensa Vermossa ajettavassa enintään 4000 euroa tienanneiden lämminveristen Kuumacupin karsintalähdössä. Karsintoja illan Toto65-kierroksella ajetaan neljä. Jokaisesta karsinnasta kaksi parasta saavat suoran paikan Vermossa 6. maaliskuuta 10 000 euron ensipalkinnolla ajettavaan finaaliin. 

”Mietityttää kuinka hevonen malttaa lähteä auton takaa. Tämä on sen ensimmäinen ryhmäajo”, osaomistaja-valmentaja Tiina Rissanen toteaa. 

”Tosi tyytyväisiä olemme kuitenkin olleet kuinka ura on käynnistynyt. Tammikuun alkuun meillä oli yksi startti suunniteltuna, mutta kovat pakkaset sotkivat suunnitelmia. Ehkä olisi aloitettu kausi jopa myöhemmin keväällä, mutta tämä oli sarjana tosi sopiva”, Rissanen sanoo. 

Viime ajat Roberto Classicoa on treenattu kotona kärryt perässä. Lisäksi hevonen on liikkunut vesimatolla.

”Viimeistelyt meillä ei menneet ihan suunnitelmien mukaan, kun harjoituspaikkojen pohjat ovat olleet tosi jäiset ja koppuraiset. Ei päästy ajamaan ihan niin reippaasti kuin olisi haluttu, mutta hyvältä hevonen on vaikuttanut”, Rissanen kertoo.

Jatkoon taustavoimilla on Roberto Classicosta enemmänkin odotuksia. Kautta ja hevosen uraa on tarkoitus käynnistellä aktiivisemmin keväällä, kun hokeista päästään eroon.

”Ihan lahjakkaalta hevoselta tämä vaikuttaa. Marraskuussa vasta ajettiin koelähtö hevosen hiukan piristyttyä ja alettua ottaa vauhtia. Pitkään se oli tosi laiskanpulskea, mutta sitten tapahtui muodonmuutos. Toivottavasti sille saadaan alkuun rakentavia ja hyviä startteja”, Rissanen ajattelee.

Roberto Classico kilpailee Vermon Toto65-pelin toisessa kohteessa numerolla 3.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi