Jukka Torvinen jatkaa Brameen rattailla myös keskiviikkona.
Jukka Torvinen jatkaa Brameen rattailla myös keskiviikkona.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Voitolla vuotensa aloittanut Bramee tavoittelee paikkaa Talvicup-finaalissa

Kylmäveriset karsivat keskiviikkona Talvicupissa.

Vermon keskiviikko sisältää neljän lähdön verran Talvicup-karsintoja. Tällä viikolla paikkaa loppukilpailussa tavoittelevat kylmäveriset, ja ensi viikolla on lämminveristen vuoro karsia paikoista lauantaina 11.2. juostavaan finaaliin.

Karsintalähdöistä kaksi toimii Toto65-kohteina. Huomion arvoista on, että vaikka kaikki hevoset lähtevät perusmatkalta, on lähetystapana volttilähtö.

Illan kahdeksantena lähtönä ajettavan Talvicup-karsinnan yksi suosikeista on Kaisa Tupamäki-Kukkamon valmentama Bramee, joka palasi viikko sitten Jyväskylässä parin kuukauden tauolta. 8-vuotias ruuna avasi vuotensa tyylikkäällä voitolla johtavan rinnalta.

”Hyvällä mielellä lähdetään Vermoon, kun hevonen teki viimeksi noinkin hyvän startin. Lyhyemmänkin starttivälin pitäisi käydä sille. Bramee vaikuttaa myös palautuneen hyvin viime startista”, valmentaja Kaisa Tupamäki-Kukkamo kertoo.

”Toiveena olisi päästä finaaliin. Sellainen tavoite on asetettu, mutta kuinka korkealle hevonen tässä karsinnassa yltää, sitä on vaikea sanoa.”

Bramee tunnetaan nopeana kiihdyttäjänä, joten juoksuradan paikka sopii sille. Valmentaja ei kuitenkaan pidä lähtöpaikkaa niin hyvänä asiana kuin voisi kuvitella.

”Ei se varsinaisesti mikään etu ole, kun joutuu kuitenkin ulkoa lähtemään. Mutta jos askeleet osuvat kohdalleen, se lähtee hyvin. Kuskin rooli korostuu tässä, että on oikeaan aikaan lankulla.”

Kaisa Tupamäki-Kukkamo (kuvassa ensimmäisenä hevosen oikealla puolella) valmentaa Brameeta.
Kaisa Tupamäki-Kukkamo (kuvassa ensimmäisenä hevosen oikealla puolella) valmentaa Brameeta.Roosa Lindholm

Brameen ohjastajana toimii Jukka Torvinen, joka tuntee hevosen varsin hyvin, sillä hän on ohjastanut suurimman osan ruunan starteista.

8 vuotta on suomenhevoselle nuori ikä, joten Bramee on mielenkiintoinen nimi tulevaisuutta ajatellen. Viime vuonna sen voittosumma kasvoi yli 18 000 eurolla, eikä valmentaja näe estettä menestykselle tänäkään vuonna. Päinvastoin.

”Hevonen tosiaan edistyi viime vuonna hyvin, ja odotan sen nostavan edelleen tasoaan. Sillä on hyvät vauhdit, ja jos ymmärrystä kilpailemiseen tulee pikkaisen lisää, se riittää vähän kovemmissakin lähdöissä. Suomenhevonen on siitä jännä, että yhtenä kauniina hetkenä ne saattavat syttyä ja nousta kovastikin sarjoissaan.”

Varusteisiin ei tehdä vielä muutoksia, mutta tulevaisuudessa sellainenkin on mahdollista.

”Säätövaroja on vielä, mutta toistaiseksi mennyt hyvin näinkin, niin ei meidän kannata ruveta kikkailemaan. Korkeintaan hokkeja lyhennetään tarvittaessa. Putsejakin voidaan mahdollisesti keventää, mutta mitään järin suuria muutoksia ei tehdä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi