Jarmo Saarelan usein ohjastama Capo saa maanantaina rattailleen uuden kuskin.
Jarmo Saarelan usein ohjastama Capo saa maanantaina rattailleen uuden kuskin.Kuva Anu Leppänen.

Toto65-ennakko: Voittovireen löytänyt Capo kiihdyttää huippupaikalta – ”Keulasta se on tehnyt hyviä juoksuja”

Erkki Tullan valmentama Capo hakee Jyväskylässä jo kolmatta peräkkäistä täysosumaa.

Magic Monday -ravit palaavat maanantai-iltojen ratoksi jälleen lokakuusta alkaen. Syksyn ensimmäistä maanantain 65-kierrosta isännöivät Turun ja Jyväskylän radat. Lähdöt ajetaan tuttuun tapaan vuorotellen eri radoilta.

Toto65-pelin viides kohde ajetaan Jyväskylässä. Lähtö on 2120 metrin ryhmäajo enintään 61 000 euroa tienanneille lämminverisille.

Viime vuonna puolet starteistaan voittanut Capo ehti tällä kaudella startata 16 kertaa ilman täysosumaa, mutta toissa startissaan ruuna palasi voittokantaan. Juuri Jyväskylässä tulleen tolpan jälkeen Capo kaarsi voittajakehään myös Mikkelissä. Kunto vaikuttaisi siis olevan kohdallaan.

”Kilpaa lähdetään ajamaan. Ruuna on ollut hyvä viime kilpailuissaan”, Tulla kehuu.

”Tämä on selvästi parantanut aiemminkin syksyn tultua ja kelien viilennettyä. Sillä on varmasti merkitystä, ja ajoimme kesällä aika huonoilta lähtöpaikoiltakin. Nyt on ollut hyvät lähtöpaikat.”

Rata-arvonta oli Capon kannalta onnekas. Ruuna kiihdyttää ykkösradalta Antti Teivaisen ohjastamana. Sekä hevonen että kuski tunnetaan erityisen ripeinä kiihdyttäjinä, joten on helppo uumoilla keulajuoksun olevan ensisijainen vaihtoehto. Siitä ruuna on ottanutkin viimeisimmät voittonsa. Valmentaja ei kuitenkaan suoranaisesti ota kantaa juoksunkulkuun, vaikka myöntää keulapaikasta olevan etua Capolle.

Kuski on ainoa muutos viime kilpailuun, sillä varusteet ja kengitys pysyvät ennallaan. Ensimmäistä kertaa Capon rattaille istahtava Antti Teivainen on kuitenkin ohjastanut urallaan yli 8000 voittoa, joten häntä ei ole tarve suuremmin ohjeistaa.

”Varmaan joku sana vaihdetaan siitä, millaisella juoksulla hevonen on ollut parhaimmillaan. Keulasta se on tehnyt hyviä juoksuja.”

Tulla näkee Capon parhaan ominaisuuden liittyvän juuri kiihdyttämiseen. Vaikka ruunalla lähtee reippaasti matkaan, se rauhoittuu hyvin kuskin niin halutessa.

”Se ei jää painamaan. Se on iso etu. Monilla hevosilla on se ongelma, että ne eivät rauhoitu, jos niillä satsaa alkuun.”

Team 4capon omistama ruuna ei kotonakaan turhia höyryä.

”Oikein mukavakäytöksinen ja rauhallinen hevonen. Joissain tilanteissa se on jopa laiska, mutta siitä on joskus jopa pientä hyötyä, että se on niin rauhallinen kaveri.”

Tulla ei ole asettanut kisaan sijoitustavoitteita, vaan toivoo hevoselta hyvää suoritusta.

”Juoksunkulku ratkaisee niin paljon, että sijoitus ei anna kerro kaikkea.”

Magic Mondayn Toto65-pelissä on 50 000 euron jackpot, jonka myötä potti nousee jopa 150 000 euroon.

Toto-kupongille tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi