Toto65-ennakko: Vuosi vuodelta kehittyvä Ukkoherra hakee toista peräkkäistä Vermon voittoa
Iikka Nurmonen ohjastaa Juha Kortekallion valmentamaa Ukkoherraa Toto65-pelin avauskohteessa.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Vuosi vuodelta kehittyvä Ukkoherra hakee toista peräkkäistä Vermon voittoa

Juha Kortekallion Ukkoherra pyrkii toistamaan viimeviikkoisen voittonsa keskiviikkona.

Toto65-pelin avaa jaettu sarja vähintään 5000 euroa ja enintään 75 000 euroa tienanneille kylmäverisille. Suosikkina kisaan starttaa viitosradalta kiihdyttävä Ukkoherra. Viime keskiviikkona johtavan rinnalta kauden viidenteen voittoon puristaneen oriin menestykselle ei Kortekallion mukaan ole estettä tälläkään kertaa.

Kuluva vuosi on kerryttänyt Ukkoherran voittosummaa jo yli 12 000 eurolla. Se on voittanut 15 kisastaan neljä ja sijoittunut kuusi kertaa muille totosijoille.

”Ihan hyvällä mielellä lähdemme. Hevosella on hyvä startti alla. Harjoituksissa se on ollut hyväntuntuinen startin jälkeenkin”, treenari raportoi. ”Se on suorittanut hyvin. Jos se ei vain laukkaa, sitä on pakko odottaa mitalisijoille.”

Oriin rattailla jatkaa viime kisatkin ohjastanut Iikka Nurmonen. Kortekallio ei vaivaa päätänsä taktisilla kuvioilla, vaan luottaa kuskin ammattitaitoon.

”Kuski tekee omat ratkaisunsa. Viimeksi jäätiin johtavan rinnalle, mistä se suoritti ihmeellisen hyvin. Sitä paikkaa olemme kyllä yrittäneet välttää.”

Valmentaja sanoo Ukkoherran olevan siinä mielessä tyypillinen suomenhevonen, että se on kehittynyt hitaasti. Kortekallion uskoo oriin kehittyvän edelleen ja olevan parhaimmillaan vasta muutaman vuoden päästä.

Tulevaisuutta ajatellen odotuksia nostaa myös sukutaulu. Ukkoherran emän, Pyrypolun Luparan ensimmäinen varsa on ikäluokkansa kärkinimiin kuuluva Sippimies. Kolmesta jälkeläisestä nuorin puolestaan on kesällä kunkkarihuutokaupan kalleimmaksi varsaksi kohonnut Tukkijätkä.

Lisäksi Ukkoherran emänemä on kova periyttäjä. Donna-Min on jättänyt muun muassa ravikuningatar Mariminin ja reilun 126 000 euron voittosumman keränneen Pyrypolun Dumdumin.

”Se on ottanut joka vuosi pykälän eteenpäin. Jakso sillä on ollut koko ajan hyvä, mutta nyt siihen on tullut vauhtiakin. Tärkeintä on, että olemme päässeet koko ajan treenaamaan terveenä. Se kehittyy vuosi vuodelta, jos vain kaikki on kohdallaan. Tämä saattaa olla 9­-10-vuotiaana parhaimmillaan.”

Tämän viikon kisaan Ukkoherra lähtee täysin samoilla varusteilla ja balanssilla kuin viime keskiviikkonakin.

Kortekallio kuvailee Vixenin pojan olevan ratojen ulkopuolella fiksu ori, mutta virtaakin riittää.

”Oriithan ovat kesäaikaan melko vilkkaita, mutta se on vain plussaa.”

Totokohteisiin

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi