Fuego tulee Vermoon kaksi ykköstilaa alla.
Fuego tulee Vermoon kaksi ykköstilaa alla.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakkojuttu: Haastajan leirissä toivotaan reipasvauhtista finaalia – ”Kierretään vauhtiruuvia lisää”

Vermon Kuuman keskiviikon Toto65-jackpotkierros huipentuu 8000 euron ykköspalkinnolla ajettavaan Kuuma Cupin finaaliin. Teuvo Nikulaisen valmentama Iosco Du Lys tulee kisaan karsintavoittajana.

Iosco Du Lys selvitti Joensuun 75-päivän haastavat olosuhteet mallikkaasti ja voitti karsintansa yllättäjänä.

”Se söi keulahevosen kuolemanpaikalta jo viimeisen takasuoran alussa ja piti varmaan voittoon korvat kiinni. Hevosen kengitysbalanssi ei ollut rapakkorataan parhaimmillaan, mutta se piti kuitenkin itsensä ravilla. Hevosen ravi meni sen takia lopussa epävarmaksi, vaikka voimia oli jäljellä”, Teuvo Nikulainen valottaa.

Iosco Du Lys kilpaili pitkään tasaisella taululla, mutta 5-vuotiaan kaksi edellistä kisaa ovat tuoneet ykköspalkinnon.

”Hevonen on petrannut otteitaan ja onnistunut nyt. Forssan 75-kierroksella olin sillä itse neljäs, ja se on ollut sen jälkeen hyvällä mallilla. On vaan tullut turhanpäiväisiä laukkoja ja häiriötä muilta.”

Nikulainen valitsi suojatilleen finaaliin kolmosradan. Jukka Torvinen jatkaa ruunan rattailla.

”Se on ollut outo hevonen. Se lähtee joskus kovaa matkaan auton takaa, muttei ole ollut tasainen ajettava, vaan päivästä on kiinni. Nopeimpien matkaan se ei lähtiessä pääse, mutta jospa pääsisi kiertämään vaikka johtavan rinnalle. Se juoksupaikka ei meitä pelota yhtään – kierretään vauhtiruuvia lisää.”

Muhkeasta ykköspalkinnosta ei Nikulainen Versutallin omistaman ruunan kohdalla suoranaisesti haaveile, mutta hän tiedostaa mahdollisen ylivauhdin nostavan 5-vuotiaan saumoja tuntuvasti.

”Voitto yllättäisi tuossa lähdössä, mutta jos juoksu yhtään onnistuu, ja varsinkin jos eka maili mennään liian kovaa ja viimeinen puolikas on hitain, meidän osakkeet nousevat.”

Teuvo Nikulainen.
Teuvo Nikulainen.Kuva: Anu Leppänen

Haastajadivisioonakarsintaan Nikulaisen kovavireisestä tallista osallistuu Fuego. Se voitti Joensuussa pitkän matkan kisan näytöstyyliin.  

”Fuego teki hyvän ja riskin juoksun. Fuego jaksaa mennä, mutta vauhtia sillä ei hirveästi ole. Sarjat kovenevat todennäköisesti nyt niin paljon, että ennätystä pitää parantaa. En näe asiaa niin, etteikö se sitä pystyisi sitä tekemään.”

Fuego on ollut tänä vuonna selvästi aikaisempaa parempi. Se on kilpaillut kuudesti, voittanut neljästi ja ollut kahdesti toinen. Syyksi Nikulainen kertoo onnistuneen jalkaoperaation.

”Hevonen on rauhoittunut ja sen ravi on parantunut huomattavasti. Se on ollut tosi hyvä kaikissa tämän kauden starteissaan – aina Vieremän paikallisravilähdöstä lähtien.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi