American Zakke on valmentaja Hannu-Pekka Korven mukaan parempi kuin viimeksi, mutta silti sillä olisi varaa parantaa vielä.
American Zakke on valmentaja Hannu-Pekka Korven mukaan parempi kuin viimeksi, mutta silti sillä olisi varaa parantaa vielä.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-tallikommentit: ”Ei se vieläkään ihan täysin tyydytä valmentajaansa”

Kaikki Toto65-kohteet ovat tänään karsintoja 3. syyskuuta ajettavaan derbyfinaaliin, johon pääsee jokaisesta lähdöstä kaksi parasta. Ajatuksiaan omista valmennettavistaan kertovat Hannu-Pekka Korpi, Sipi Erkkilä, Joni-Petteri Irri, Tanja Goman-Nieminen ja Antti Veteläinen.

Hannu-Pekka Korven valmennettavista starttaa American Zakke (T65-2/10), joka kuuluu pelihevosiin sekä BWT Gazeau (T65-4/9), jonka ykkössija olisi ainakin pieni yllätys.

”Kai American Zakke on vähän paremmalla mallilla kuin ennen viime lähtöä, mutta ei se vieläkään ihan täysin tyydytä valmentajaansa. Jos se menee ravia, niin voi pärjätä, mutta ei siitä pysty ainakaan vielä mitään takuita antamaan”, Korpi sanoo.

”BWT Gazeau on tehnyt hyvät juoksut, ja olen siihen ollut tyytyväinen. En lupaa kauden parasta suoritusta, mutta muutoksia tulee varusteisiin ja kengitykseen, ja katsotaan, miten se ottaa ne vastaan.”

Sipi Erkkilän Deep Blue Font (T65-3/4) on tänään ennakkoon suosikki Magic Madonnan kovin haastaja eli finaalipaikkaan on mainio mahdollisuus.

”Deep Blue Fontin kanssa on päästy valmistautumaan starttiin kuin on toivottukin. Tällä hetkellä ainakin tuntuisi, että kauden paras suoritus olisi nyt tulossa. Vaikka voitto viimeksi Forssassa tuli, hevonen ei ollut silloin ihan parhaimmillaan. Nyt vaihdetaan puolilaput käyttöön, että näkee paremmin, jos rinnalle tulee hevonen”, Erkkilä kertoo.

Joni-Petteri Irrin valmennettavista tänään kilpailee samassa karsinnassa Double Strike (T65-3/7) ja Rocky Cobbler (T65-3/8), joista ensiksi mainittuun asetetaan toiveet finaalipaikasta.

”Double Strikelle tuli viimeksi laukkastartti, mutta hevonen tuntui laukan jälkeen tosi hyvältä koko sen loppumatkan. Vaikka hylkyyn meni, ajoin reippaan hiitin taustalla maaliin ja hevonen tuli viimeisen ringin alta 14-vauhtia. Toiveena olisi, ettei jouduttaisi koko matkaa johtavan rinnalta ajamaan, sillä silloin tuskin kamppaillaan finaalipaikasta. Mutta kyllä se siinä hetken aikaa pystyy taivaltamaan, jos tarve vaatii. Nyt ajetaan ympäriinsä alumiinikengistä, mikä on kevyempi balanssi kuin koskaan aikaisemmin”, Irri sanoo.

”Rocky Cobbler teki viimeksi hyvän ajan (14,9ake) ja meni varmaan siitä startista eteenpäin, kun vähän taukoa oli (kuukausi) alla. Finaalipaikan suhteen Rocky Cobblerilla tekee vaikeaa, sillä se ei pysty hirveästi tekemään omaa juoksua, vaan tarvitsee sisärataa pitkin päästä ajamaan. Rahasija olisi sille hyvä saavutus.”

Tanja Goman-Nieminen lähtee MAS For Youn (T65-6/10) kanssa matkaan hyvillä mielin.

”Hevonen oli hyvä viimeksi ja oletan, että olisi vähän vielä parempi tänään. Se on ollut tosi hyvä viimeistelyissä: letkeä, iloinen oma itsensä. Toivottavasti päästään ajamaan ilman kenkiä, se olisi meille vähän elinehto näin kovissa lähdöissä. Viimeksi oli takajaloissa säärisuojat, mutta ei ollut yhtään lyönyt sinne, niin jätetään nekin nyt pois. Muuten on samat varusteet.”

Antti Veteläisen tallilla on ollut hyvä vuosi, mutta paikat derbyfinaaliin tulisivat yllätyksenä.

Stonecapes Unity (T65-1/4) on nousemassa hyvään kuntoon, mutta jatkopaikka on kiven alla. Yritetään saada rahasija, sillä se olisi näin hyväpalkintoisessa karsinnassa jo hyvä suoritus. Hevonen lähtisi tarvittaessa nollanollaa, mutta rahasijaa kun halutaan, yritetään säästää paukkuja loppuun”, Veteläinen sanoo.

Goddess Go (T65-6/8) alkaa huippukuntoa löytää, ja nyt kun saadaan tuurit muutenkin kohdilleen, pärjää se syksyn mittaan. Lähdetään rahasijaa hakemaan, ja finaalipaikka olisi yllätys.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi