Toto75 Bodenissa: Alapekkalan voitokas Zola Soft hakee yllätystä
Kari Alapekkalan Zola Soft kilpailee Bodenissa. Kuva: Anu Leppänen

Toto75 Bodenissa: Alapekkalan voitokas Zola Soft hakee yllätystä

Kouvolan lauantai-iltapäivän jälkeen huippuraviurheilu jatkuu Bodenissa. Päälähtö Norrbottens Stora Pris starttaa klo 22.45 Suomen aikaa. Kari Alapekkalan Zola Soft on hyvä yllätysmerkki Toto75-peliin, jossa on jackpotrahaa yli 2,2 miljoonaa euroa.

Yli puolet uransa 15 kilpailuista voittanut Zola Soft kilpailee Klass II:ssa, joka on 75-kierroksen kolmoskohde. Zola Bokon 5-vuotias tytär lähtee radalta kuusi tasaisesti pelatussa lähdössä.

”Tamma menee samoilla varusteille kuin aiemmin. Sillä on kengät jalassa, hybridikärryt ja kokolaput”, Alapekkala kertoo.

”Zola Soft on kunnossa ja ennen kaikkea nousukunnossa. Raitalan Santun mukaan rata oli viimeksi hieman pehmeä, ja löysä rata ei käy tälle hevoselle. Siihen nähden kakkossija oli hyvä suoritus. Uskon, että Bodenin rata sopii sille hyvin, siellä on yleensä hyvä ja pitävä rata.”

”Treenit ovat sujuneet viimeisen startin jälkeen hyvin, tamma treenaa nousujohteisesti. Takana on nyt kaksi starttia tauon jälkeen. Uskon, että hevonen alkaa olla jo aika hyvä.”

”Meillä on kuutospaikka, tamma on hyvä lähtijä ja ravivarma. Forssin Mika päättää taktiikan, mutta keulaan ei ole pakko päästä. Hevonen menee keulasta ja selästä.”

”Vastustajat ovat minulle outoja, joten vaikea on verrata ja puhua odotuksista. Uskon, että hevonen pysty menemään tämän matkan 1.14-ajan kahta puolta. Mihin se riittää, sitä en osaa sanoa. Ennätyskunnossa hevonen on.”

”Zola Soft on hieman huono matkustamaan, joudumme ottamaan matkakaverin sille mukaan, niin se pysyy rauhallisempana. Onneksi meiltä on lyhyt matka Bodeniin.”

Norrbottens Stora Pris -kisassa tasoa riittää. Neljä Elitloppet-hevosta, Harper Hanoverin kärkikaksikko ja Jämtlands Stora Prisin kaksi parasta, Kouvolan tavoin Bodenissa ajetaan hieno kilpailu. Sen voittaja saa miljoona kruunua.

Svante Båthin Very Kronos oli yksi Elitloppetin suosikeista, mutta se ei selviytynyt finaaliin. Se lähtee kakkosradalta Bodenin valloitukseen. Gareth Boko sijoittui Elitloppet-finaalissa kolmanneksi ja Moni Viking viidenneksi. Milliondollarrhyme oli karsinnassa viides.

Wild Love ja Who’s Who kävivät Harper Hanoverissa kovan matsin voitosta. Wild Love voitti. Nyt on Who’s Wholla revanssin paikka.

Alessandro Gocciadoron tallista tulee kaksi hevosta. Vernissage Grif oli Finlandia-ajossa kolmas ja voitti Jämtlands Stora Prisin ennen Wild Lovea. Mika Forss ajaa italialaistallin toista hevosta Zaccaria Baria. Timo Nurmoksen tallista starttaa Antonio Trot, joka on hienossa kunnossa.

Mika Haapakankaan Gogobet Sisu juoksee Klass I:ssä, nyt Örjan Kihlström kyydissään. Aleksi Kytölän La Cerise on yksi vastustajista, samoin Petri Salmelan Amperage Hanover ja Leave Your Sox On.

Salmelan Ladybug Lara ja Hanna Olofssonin BWT Daenerys kisaavat Diamantstoetissa, Haapakankaan Special Major mailin matkalla ajettavassa pronssidivisioonassa. Katariina Palomäen Araw Hoss kohtaa Salmelan B.W.L. Ruthlessin hopeadivisioonassa, vastassa on hirmukuntoinen Upstate Face.

Suomalaishevosia juoksee jo ennen 75-kierrosta. Finest Aurum on avoimessa 4-vuotislähdössä, vastassa on hirmuinen Bepi Bi. Backwood’s Baddy ja Backwood’s Bentley mittelevät mailin matkalla ajettavassa 3-vuotislähdössä. Twinquit, Samaras K.M.E., Nehemiah ja Coys Rain juoksevat 2640 metrin volttilähdössä, Jerome di Quattro ja Survivor W.F. spårtrappa-lähdössä.

Bodenin Toto75-kierros käynnistyy klo 20.30.

Tästä toto-kohteisiin

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi