Toto75-ennakko: Arctic Heat King - “Vitosvaihdetta silmään”
Grainfield Aiden lähtee metsästämään lämminveristen avoimen lähdön voittoa Rovaniemelle.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko: Arctic Heat King - “Vitosvaihdetta silmään”

Pakkanen paukkuu viikonloppuna Arctic Horse Racessa, joten voimasuhteet saattavat elää vielä ennen h-hetkeä. Grainfield Aiden on yksi harvoista pitkämatkalaisista.

Hannu Korpi laitteli alkuviikosta puita uuniin kirpeässä pakkaskelissä, mutta tulevana viikonloppuna Pirkkalan päällikkö lyö löylyä kiukaalle Mäntyvaarassa. Arctic Horse Race -ravien lämminveristen päälähtö Arctic Heat King on sopiva tehtävä Grainfield Aidenille, jos se pystyy nostamaan valmentajan odotusten mukaisesti tasoaan.

"Ajatuksena on, että Grainfield Aiden voittaa oman lähtönsä", Korpi lataa. "Meinaan ottaa ykkössijan myös Oilsheikillä, mutta sillä on toki kovia hevosia vastassa. Grainfield Aiden sai tarvitsemansa startin alle Seinäjoella. Esitys oli aika lailla odotusten mukainen. Hevonen oli kuitenkin välissä pienen vastoinkäymisen myötä viikon ajamatta, joten kevyesti laiteltuna esitys oli tauko huomioiden jopa yllättävän hyvä. Grainfield Aiden kiersi johtavan rinnalle, josta oli vielä loppusuoran alussa kärkikuvioissa."

Korpi painottaa, että pitkä starttiväli on aikaisempien kokemuksien perusteella ollut panssarivaunun koneelle myrkkyä.

“Sen piti saada tuo tärkeä startti alle. Oli tiedossa, ettei hevonen pysty Seinäjoella vielä läheskään parhaimpaansa. Ajoin hevosella maanantaina, ja ruuna oli hyvän tuntuinen. Palautuminen sujui moitteettomasti, joten uskon Grainfield Aidenin terävöityvän Rovaniemelle.”

Grainfield Aidenin vitosvaihde voi löytyä jo lauantaiksi. Korpi toivoo, että myös hevosauto saadaan kuntoon. Siinä nimittäin oli alkuviikosta ongelmia.

"Tuulettimesta kuului hirveä rohina vitosvaihteella, ja vein hevosauton korjaamolle. Lähtö menee väkisinkin torstaille, jolloin ajetaan joko suoraan Rovaniemelle saakka tai vähintään Ouluun. Pitkää reissua olen suunnitellut. Sarin (Jauhojärvi) kanssa on sovittu, että hevoset pääsevät valmistautumaan kisaan hänen tallillaan. Kotimatkalla maanantaina täräytän hevosilla vielä Kuopiossa kilpaa. Maanantai-iltana varmaan ollaan kotona, mutta en sentään Vermoon keskiviikoksi hevosia ilmoittanut", Korpi veistelee.

Grainfield Aidenin kohdalla kiihdytys on mielenkiintoinen. Hokeilla sen lähtönopeus on pieni kysymysmerkki, mutta toisaalta hevonen ei ole huippusuorituksella riippuvainen juoksupaikasta. Silti asetelmat voivat ratkaista, sillä Minto’s Don Juanilta ei ole kärkipaikkaa tarjolla, jos se kärkeen pääsee. Muilta osallistujilta vetotyöt saattaa suosiolla saada haettua myöhemminkin.

"Eteenpäin lähden ajamaan. Grainfield Aiden on sen verran kova luokaltaan, että sen pitää olla juoksulla kuin juoksulla voittotaistossa."

Haastajadivisioonan finaalissa Korvella on mukana Oilsheik. Se sai radan 12, mutta positiivinen mies ei lähde asetelmia harmittelemaan, päinvastoin.

"Oilsheik on parempi selkäjuoksulla, joten ei rata 12 kovin paha ole”, Korpi arvioi. "Jos tulee vielä ennen lauantaita muutama poisjäänti, niin tuskin se ainakaan kauemmas voi alussa jäädä kuin mitä kävi Vermon voittostartissa.Vahvuus on edelleen hevosen valtti, ja Rovaniemen pitkällä maalisuoralla kyllä ehtii kärkitaistoon, jos matkalla pidetään tempoa."

Tuoreimpaan kisaan Korpi oli tyytyväinen.

"Seinäjoella oli kylmä ilma ja halusin ajaa selästä, vaikka keulapaikka olisi voinut olla tarjolla. On se siitäkin lähtöjä pystynyt voittamaan, mutta toisten takaa se tekee parhaat juoksunsa. Ajattelin voittaa kaksi lähtöä lauantaina."

Linnan juhliin ei tullut kutsua, eikä niitä lopulta koronatilanteen vuoksi edes järjestetä. Itsenäisyyspäivää Hannu Korpi viettää Kuopion ravien parissa samalla kaksikolla.

"Siinä on hyvä kotimatkalla käydä kilvanajossa", Korpi päättää.

Tästä kupongille

Veikkaus kaupallinen yhteistyö.
Veikkaus kaupallinen yhteistyö.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi