Olli Koivusen ohjastama Crepe Match suuntaa St. Legeriin karsintavoittajana.
Olli Koivusen ohjastama Crepe Match suuntaa St. Legeriin karsintavoittajana.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko: Derbyvoittajan edessä siintää perinteikäs St. Leger – "Karsintajuoksu oli mahtava suoritus"

St. Leger ajetaan lauantaina Porissa jo 49. kertaa.

Syyskuun alussa Derbyn hurjalla kirillä voittanut Crepe Match piti nelivuotiskauden pääkisan jälkeen muutaman viikon tauon, kunnes kilpaili liki kaksi viikkoa sitten Porissa ajetuissa St. Legerin karsinnoissa. Tauko ei kuitenkaan näkynyt hevosen otteissa tämän puristettua Olli Koivusen ohjastamana voittoon tuloksella 14,5/2620 metriä. Loppusuoran kamppailussa ulkopuolelle jäi jopa kisan viime vuonna voittanut Consalvo.

”Karsintajuoksu oli mahtava suoritus. Hevonen oli siinä parempi kuin etukäteen uskalsin toivoa”, valmentaja ja osaomistaja Harri Koivunen toteaa ja kertoo kaiken menneen karsinnan jälkeen toivotusti.

”Treenaamaan ollaan päästy juuri kuten on haluttu”, hän vakuuttaa.

36 000 euron ensipalkinnolla ajettavassa finaalissa Crepe Matchiltä voidaan Koivusen mukaan odottaa kärkipään sijoitusta. Voitosta hän ei kuitenkaan lähde etukäteen puhumaan.

”Ainakin tässä vaiheessa uskon sen pystyvän korotetuille palkintosijoille”, Koivunen ajattelee.

Nelivuotiaana Crepe Match pääsee starttaamaan 2620 metrin tasoitusajoon perusmatkalta vanhempien tammojen kanssa. Edellisen kerran St. Legeriin saatiin nelivuotisvoittaja neljä vuotta sitten, kun lähdössä 20 metriä etumatkaa saanut Peanuts karkasi voittajaksi.

”Kyllä oikeasti hyvä hevonen jo nelivuotiaana pystyy näitä lähtöjä voittamaan. Eikös nelivuotiaan tulisi kuitenkin jo olla aika liki parhaimmillaan?” Koivunen pohtii.

Lauantai ja sen jälkeiset päivät näyttävät onko St. Leger samalla Crepe Matchin kauden päätösstartti. Joulun alussa juostava Kasvattajakruunu kuitenkin kiinnostaa taustavoimia.

”Elellään päivä kerrallaan. Syksyisin tapahtuu paljon hyvinkin nopeasti, kun pöpöt ja taudit ovat liikkeellä. Meilläkin jollain hevosilla on nyt ollut pieniä kuumepiikkejä, mutta Crepe Matchillä ei ole ollut mitään.”

Koivusen tallista nähdään St. Legerissä peräti kolme hevosta, kun Make It Up sekä Stonecapes Ulrica selvittivät myös tien karsinnoista finaaliin.

”Molemmat ovat hyvässä kunnossa ja kärkkyvät korotettua rahaa, mutta kaikista kovimmille riittäminen tuntuu haastavalta”, valmentaja näkee.

2609 metrin matkalla juostavassa haastajadivisioonakarsinnassa tallin värejä edustaa Ken’s Carlos, joka sijoittui viimeksi Vermossa viidenneksi.

”Sen kesä meni alta odotusten, mutta parissa viimeisessä startissa hevonen on näyttänyt nousuvirettä. Pidän tätä huomattavasti kyvykkäämpänä hevosena kuin olemme saaneet siitä irti. Juostava matka ei lauantaina ole etu, mutta kyllä se tämänkin menee. Olli saa päättää taktiikan.”

Crepe Match juoksee Porin Toto75-pelin päätöskohteessa lähdössä 11

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi