Harri Åkerlundin valmentama Staro Quincy nousee ainakin haastamaan Like A Dynamitea.
Harri Åkerlundin valmentama Staro Quincy nousee ainakin haastamaan Like A Dynamitea.Kuva: Jarno Unkuri

Toto75-ennakko: Harmituksen jälkeen revanssihenkeä ilmassa - "Miestä suututtaa, mutta hevonen oli loistava"

Staro Quincy teki Forssassa hämmentävän kovan suorituksen 1. takasuoran laukkansa jälkeen. Ruunan ykkössija vaihtui kuitenkin maalin jälkeen tylysti hylkäykseen.

Kun oma hevosesi tekee kanuunaesityksen, mutta sen jälkeen menestyksen makea nektari vaihtuu kitkerään etikkaan, niin sellainen mahtaa harmittaa. Staro Quincyn valmentaja Harri Åkerlund osaa kertoa asiasta omakohtaisen kokemuksen, sillä ruuna pamautti Forssassa laukkansa jälkeen viimeiset 1500 metriä 13,9-vauhtia, ja päätöspuolikkaan 11,2-vauhtinen leiskautus siivitti hevosen vielä ykköseksi maalilinjalle.

Koska 1. takasuoran laukka oli arviolta 110-120 metriä, tuli Staro Quincy hylätyksi pitkästä laukasta. Ruotsissa suorituksia ei enää jälkikäteen saa hylätä laukoista, mutta Suomessa säännöt siihen velvoittavat, jos raja selkeästi ylittyy. 

"Startista on jo useampi päivä kulunut, mutta edelleen suututtaa hirveästi, nimenomaan hevosen puolesta", Åkerlund painottaa. "Tuomaristolla oli koko matka aikaa hylätä suoritus. Itse hylkäys ei tietenkään ollut väärin, eikä se olisi harmittanut, mutta kun hevonen joutui ensin laittamaan kaiken peliin ja joutui tosi koville, niin sen jälkeen tuntuu epäreilulta, kun kaikki tapahtui turhaan."

Valmentaja on revanssimielellä Mikkeliin lähdössä, ja Forssan kisa antoi myös uskoa tulevaan.

"Staro Quincy palautui onneksi startista hyvin. Sain kellotettua sille päätöspuolikkaan 11-vauhtia, ja olihan esitys loistava. Jo Vermon suoritus oli mainio, sillä ruuna tuli kirinsä vahvasti ja kisan keulasta voittanut Free Unique on tosi hyvä hevonen. Staro Quincy on pystynyt nostamaan tasoaan Ruotsin starteista, siltä se ainakin tuntuu."

Claes Sjöstromin valmennuksesta Staro Quincy väläytteli Ruotsissa kapasiteettiaan, mutta Suomen kahden kisan perusteella uusi valmentaja on totisesti saanut hevosen uuteen lentoon. Åkerlund arvioi, että sen pitäisi jatkaa samalla tasolla.

"Olisin toivonut ysi- tai kymppirataa, mutta täytyy vain toivoa, että hevonen saisi 11-numerolla alkussa edes jonkinlaiset asemat. Sijoutus kolmen sakissa on odotuksissa. Mikkelissä pitää takarivistä onnistua, jos meinaa voittaa. Alkuviikosta tarjoissa oli puoli metriä kuraa, joten ei hevoset siinä kelissä itseään liikuttele. Annoin hevosen olla kovan Forssan startin jälkeen rauhassa, ja loppuviikosta pitää käyttää ruuna vielä valjaissa. Uskon, että se pystyy hyvään suoritukseen."

Yksi ominaisuus on tehnyt valmentajaan hevosessa lähtemättömän vaikutuksen.

"Joillakin hevosilla vauhti ei tunnu rattaille miltään, vaikka mentäisiin tosi kovaa. Staro Quincy kuuluu sellaisiin hevosiin. Siksi pitää aina tarkistaa kellosta, mitä vauhtia mennään. Staro Quincy on tosi jaksava hevonen, joten 2600 metrin matka sopisi sille vielä täyttä matkaa paremmin", Åkerlund päättää.  

Staro Quincy juoksee Mikkelin ravien lähdössä 7, joka on Toto75-pelin kolmas kohde

Arc Angel kiri Vermossa kesällä 2022 helppoon 5000 euron arvoiseen voittoon Santtu Raitalan ohjastamana. Se on Harri Åkerlundin edellinen napakymppi valmentaja.
Arc Angel kiri Vermossa kesällä 2022 helppoon 5000 euron arvoiseen voittoon Santtu Raitalan ohjastamana. Se on Harri Åkerlundin edellinen napakymppi valmentaja.Pekka Salonen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi