Daniel Redén hyppää lauantaina Ivar Journeyn kyytiin.
Daniel Redén hyppää lauantaina Ivar Journeyn kyytiin.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko: Hulivili-Iivari saa kyytiinsä Daniel Redénin - Arctic Horse Race on ovella

Janita Luttusen valmentama Ivar Journey on yksi Rovaniemen hienon ravipäivän väriläiskistä. Ravit alkavat kello 15 ja jackpotissa on lisärahaa jaossa yli 54 000 euroa.

Torniolaisnainen lähtee Ivar Journeyn kanssa Mäntyvaaraan ja Arctic Horse Race -päivään hyvää urheiluhenkeä uhkuen, mutta hieman varovaisin ajatuksin. Siitäkin huolimatta, että Ivar Journeyn paluu tauolta viime perjantaina Bodeniin oli äärimmäisen vakuuttava. Hevonen lähti voltista hyvin matkaan, haki kärkipaikan ja karkasi lopussa kevyesti muilta. Vastusta riitti, joten kisa oli vireen puolesta hyvä mittari Rovaniemen taiston alla.

Helposti voisi kuvitella, että startti alla Ivar Journey on Daniel Redén kyydissään vahvoilla myös Rovaniemellä. Näin saattaa ollakin, mutta Janita Luttunen haluaa tähdentään pelaajille, että paljon viljelty ravipelaajan ajatus "startti alla parempi" ei välttämättä pidä Ivar Journeyn kanssa paikkansa.

"Toinen startti tauolta tai lyhyt starttiväli ei jokaisen hevosen kohdalla automaattisesti ole positiivinen juttu, ja Ivar Journey kuuluu mahdollisesti näihin poikkeustapauksiin", Luttunen aloittaa. "Tallin hevoset pyritään tuomaan valmiissa kunnossa radoille, ja Ivar Journey on usein juuri pidemmällä starttivälillä pystynyt heti parhaimpaansa. Ihan aluksi oli tarkoitus aloittaa vasta Rovaniemeltä, mutta kun Bodenissa oli sopiva lähtö hyvällä ykköspalkinnolla, haluttiin ajaa se ensin, ja katsoa sitten tilannetta Rovaniemen suhteen. Eli osallistutaanko vai ei."

Viime viikonlopun jälkeen vaakakuppi kallistui osallistumisen puolelle, sillä Bodenin kisa sujui palautumisen kannalta täydellisesti, ellei pientä virtapiikkiä lasketa miinustekijäksi.

"Bodenissa jäi sitten varaa, sillä Ville (Pohjola) antoi hevosen vain rullata maalisuoralla omaa tahtiaan. Tämän jälkeen hänestä tuli hevosen kyydissä vähäksi aikaa matkustaja, sillä maalin jälkeen Ivar Journey alkoi painamaan ja siihen tuli ruutia. Se vahvisti ainakin sitä käsitystä, että varaa jäi aika paljon. Kun ennen ilmoittautumisen sulkeutumista hevonen oli lenkillä hyvän tuntuinen, niin päätettiin lähteä mukaan myös Rovaniemellä. Meidän perällä näin hyväpalkintoisia lähtöjä on tarjolla harvoin, ja onhan se kunnia-asia olla silloin mukana edustamassa."

Luttunen ei osaa arvioida, miten Ivar Journey ja Redénin lopulta kisasssa käy, mutta hän on menestyksen suhteen varovaisen toiveikas.

"Lähtöpaikka on hyvä, ja Ivar Journey on vahva. Se tulee rehellisesti maaliin saakka. Voihan se olla, ettei tavallista lyhyempi starttiväli lopulta ole mikään ongelma."

Janita Luttunen.
Janita Luttunen.

Ivar Journeyn perjantainen napakymppi Bodenissa oli Luttusen tallin ensimmäinen voitto tänä vuonna. Kevään edetessä tallin vauhti todennäköisesti kiihtyy, sillä nuoret hevoset aloittelevat pikku hiljaa uraansa.

"Olen ennen tehnyt töitä enimmäkseen vanhempien ruunien kanssa, mutta nyt naisesta on löytynyt nuorten varsojen tykkääjä", Luttunen nauraa. "Tallissa on mm. pari mielenkiintoista kolmevuotiasta tammaa, joilla ajettiin vasta koelähtö Oulussa. Kesää kohti mennään entistä nuoremmalla tallilla."

Janita Luttunen on hiihtänyt takavuosina tosissaan kilpaa, joten Planican MM-kisat kiinnostavat naista vielä keskivertopenkkiurheilijaa enemmän. Suomalaisten kompurointi kisaladulla muistuttaa huippu-urheilun haasteista ja pienistä marginaaleista.

"Jokaisen matkan olen seurannut vähintään korvanapin kanssa. Menestys ei koskaan irtoa helpolla, ja epäonnistumisia tulee. Raveissakin on sama homma, välillä hevonen laukkaa, vaikka kuinka yrittäisi pärjätä. Ivar Journeyn yhdessä startissa hevosta painettiin molemmilta puolilta. Silloin oli jo voitto, että hevonen tuli ehjänä takaisin tallialueelle", Luttunen päättää.

Ivar Journey juoksee Rovaniemen Kavioliigaravien lähdössä 7, joka Toto75-pelin kolmas kohde

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi