Tanja Soukka ja Camden Town
Tanja Soukka ja Camden TownKuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko: Kaksi hyvää hakua samasta tallista - Tanja Soukka lähtee ilman paineita Mikkeliin

Tanja Soukan tallin Lotteria Maracat ja Violette Face lähtevät hakemaan hyvävireisinä menestystä.

Lotteria Maracat on kaksikosta ensimmäisenä tulessa. Ruuna on kulkenut oikeastaan koko uransa vahvasti, vaikka viime aikoina voitot ovatkin kiertäneet. Tuoreimmassa kisassa se eteni 2. ulkoa päätöskierroksella keulan rinnalle, josta ruuna nyrkkeili sitkeästi maaliin saakka.

Iikka (Nurmonen) ajatteli loppukaarteessa, että hän voittaa lähdön”, Soukka aloittaa. “Kävi kuitenkin niin, että aikaisemmasta poiketen vetolaput toimivat päinvastoin kuin oli toiveissa, eli hevonen jopa hiljensi siinä kohtaa hieman. Yleensä niistä on ollut apua. Kun on sama ohjastaja, joka ei vetolapuista tuon vuoksi tykännyt, niin nyt niitä ei ole varustuksessa. Katsotaan, jos laitetaan naruja tilalle.”

Kuopion kisaan ruuna palasi tauolta, joten todennäköisesti Lotteria Maracat menee ainakin piirun verran eteenpäin. Tosin ruunalle on ollut tyypillistä hyvä suoritus pitkällä starttivälillä.

“Usein kilpaillessaan hevonen tarvitsee hengähdystauon, mutta Mikkelin kisaan uskon sen olevan edelleen hyvä. Ainakin harjoitusten perusteella kaikki on tosi hyvin, ruuna on ollut pirteä treeneissä. Kuopiossa hevonen joutui täksi hevoseksi tekemään pitkän kirin, joten siihenkin nähden suoritukseen oli tosi tyytyväinen.”

Lähtöpaikka on mainio, eikä menestys jää kuskista kiinni, sillä Iikka Nurmonen on oiva taktikko Mikkelin pyöreälle radalle. Kisa on huipputasoinen, mistä kertoo sekin, että Lotteria Maracat on osallistujista ainoa, jolla ei ole voittoa taulussaan.

“Voi olla, ettei voittoa tule nytkään”, Soukka nauraa. “En koskaan lähde sillä mielellä raveihin, että ykkössija tulee. Toivon tottakai, mutta ehkä menestyksestä puhuttaessa olen pessimisti. Sen verran olen positiivinen, että Lotteria Maracatin pitäisi vireensä puolesta lähiaikoina voittaa. Tahdosta se ei ole kiinni, mutta usein on ollut joku pieni juttu, minkä vuoksi ihan ykkössijaa ei ole irronnut.”

Lotteria Maracat on kilpaillut urallaan 26 kertaa totosijoin 3-7-8. Hyvin harvoin valmentajan ja omistajaporukan on siis tarvinnut pettyä hevoseen.

“Sen emä oli meillä, ja Lotteria Maracat on tallissa syntynyt. Siinä on mukana paljon samoja omistajia kuin emässäkin oli mukana. Pitkäaikaisia omistajia on tallin muissakin hevosissa paljon, mutta uusiakin on tullut mukaan.”

Tanja Soukka
Tanja SoukkaKuva: Anu Leppänen

Soukan tallin toinen valtti Violette Face on aloittanut Suomessa lupaavasti. Kuopiossa alku meni raskaaksi ulkoradoille, ja siihen nähden tamma seurasi rintaman takana sinnikkäästi loppuun saakka. Edellisessä kisassa Tampereella hevonen teki rehdin 1100 metrin kirin ulkoradoilla.

“Alussa tamma joutui kiertämään aika pitkään ulkokautta, ennen kuin sai paikan Endless Storyn takaa. Loppukaarteessa hevonen oli hieman vaikeuksissa, mutta tuli kuitenkin suoraa taas hyvin”, Soukka arvioi.

Tammalähdössä ei ole yhtään selvästi kovempaa nimeä vastassa, mutta toisaalta isoimmalla numerolla ykkössija voi olla liikaa vaadittu. Tauluaan parempana Violette Face on kuitenkin oiva haku jättiyllätyksen hakijoille.

“Hyvää suoritusta odotan, mutta ehkä tuolta lähtöpaikalta on vaikea ykköseksi saakka nousta“, Soukka vahvistaa.

Starttihevosten lisäksi tallissa on peräti viisi kaksivuotiaaksi kääntynyttä varsaa. Niistä kolme on suomenhevosia, joiden isäoriina ovat Evartti, Parvelan Retu ja Vaellus. Lämminveristen isäoriit ovat Maharajah ja All Laid Out. Nimistä ei ole vaikea päätellä, että Soukka panostaa omassa valmennustoiminnassaan tällä hetkellä voimakkaasti tulevaisuuteen.

“Kaikki viisi menevät tosi hyvin harjoituksissa, ja niistä toivotaan tietenkin hyviä kilpahevosia. Suvut ovat kohdillaan, ja joka päivä on mukava hypätä tällaisten hyväsukuisten varsojen kyytiin. Lisäksi tallissa on kaksi The Bosses Lindyn varsaa, jotka ovat nekin treenanneet hyvin ja tulevat aikaisemmin starttiin”, Soukka vihjaa. 

Lotteria Maracat juoksee lähdössä 6, joka on Toto75-pelin toinen kohde. Violette Face juoksee lähdössä 7, joka on Toto75-pelin kolmas kohde.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi