Toto75-ennakko: Karlo voideltu huippukuntoon - “Ei se yhtä usein voita kuin Räikkösen Kimi”
Seppo Markkula on ajanut Karlon starteista valtaosan.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko: Karlo voideltu huippukuntoon - “Ei se yhtä usein voita kuin Räikkösen Kimi”

Formulakisojen maailmaan työn puolesta tutustunut Janne Bährend on Karlon kanssa oppinut luottanut ruunan vahvaan loppukiriin. Tuoreimmassa kisassa vauhtivettä oli tankattu koneeseen enemmän kuin koskaan aikaisemmin Karlon uralla.

Karlo on tunnettu dieselmäisenä vahvana lopuntulija, jolle huippuvauhti ajoittuu loppusuoralle. Silti moni pelaaja varmasti hieraisi silmiään viimeksi, kun Karlo kiri päätöspuolikkaan huimasti 21,9-vauhtia. Vilkkeen Velmu pysyi edellä, mutta sen kyydissä Teemu Okkolin varmasti myös yllättyi ainakin hieman Karlon hurjasta loppuvedosta.

"Loppusuoraa ruuna tuli varmasti vielä kovempaa, lähelle 1.20-vauhtia", Bährend makustelee. "Voi olla, että se oli kovinta vauhtia, mitä Karlo on koskaan kilpailussa esittänyt. Erityisen tyytyväinen oli siihen, että hevonen sai pitkästä aikaa tarkan reissun toisten selässä, eikä joutunut tekemään töitä matkalla. Se voi tehdä hyvää tulevia kisoja ajatellen."

Ruunan valmentaja Janne Bährend muistuttaa heti perään, että hevosen hehmuttaminen mediassa ei ole ainakaan aikaisempien kokemusten perusteella näkynyt radalla positiivisesti.

"Ikuinen kakkonen me taidetaan olla. Edellisen kerran kun tehtiin juttua, niin meni vuosi ennen kuin hevonen nappasi seuraavan voittonsa", Bährend nauraa.

Yksi napakymppi taulussa kuitenkin näkyy, joten ei Karloa voi aliarvioida Kavioliigaravien Toto75-pelin avauskohteessa. Vielä toissakerralla tuttu vastustaja Vilkkeen Velmu karkasti kauas Karlolta, mutta tuolloin kisattiin Mikkelin erikoislaatuisella kaviouralla.

"Karlo ei pystynyt Mikkelissä parhaimpaansa. Rataprofiili oli sellainen, että loppusuora ei tuntunut alkavan koskaan. Se vaan jatkui ja jatkui. Seppo Markkula joutui ottamaan kaarteen varman päälle ja tämän myötä keulahevonen pääsi karkaamaan. Kaikki kunnia Vilkkeen Velmulle, se oli sillä kerralla selityksittä parempi."

Bährend totetaa, että miehellä on Vermon reissun alla makea vesi suussa. Ei sen vuoksi, että hän tietäisi Karlon voittavan, vaan siksi, että hevonen kilpailee huipputikissä ja kisan alla moni asia puhuu hyvän suorituksen puolesta.

“Karloa ei voi käskeä, joten uudeta ajotapasäännöt ovat meille pitkässä juoksussa etu moneen vastustajaan. Varmaan jäämme alkumatkalla viimeisten joukkoon, mutta vajaassa lähdössä se ei ole niin iso haitta. Kristallipalloa minulla ei ole, mutta mikäli Karlo ei ota joskus sille tulevaa laukkaa, niin totosijaa hevoselta odottelen.”

Siviilityössään mies toimii Shell-voiteluaineiden tukkumyyjänä. Karlon kanssa on totuttu toimimaan rajoittimen kanssa, mutta Bährend on päässyt maistamaan myös lähes maksimivauhtia.

“Karlo on rehti kilpailija, mutta ei se yhtä usein voita kuin Räikkösen Kimi. Olen muutaman kerran päässyt Kimin kyytiin näissä työnpuolesta järjestetyissä kissanristiäisissä. Kimi pääsee kovempaa kuin meidän Karlo”, Bährend nauraa.

Pelikupongille

Karlo juoksee Kavioliigaravien viidennessä lähdössä, joka on Toto75-pelin avauskohde.

Veikkaus vihjeet
Veikkaus vihjeet

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi