Riikka Lehto oli Time Matchin hoitaja, kun se voitti 11.10.2020 kaksivuotiaiden Kasvattajakruunu -finaalin. Lauantaina hänen Madrero hakee huippuonnistumista.
Riikka Lehto oli Time Matchin hoitaja, kun se voitti 11.10.2020 kaksivuotiaiden Kasvattajakruunu -finaalin. Lauantaina hänen Madrero hakee huippuonnistumista.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko: Kekkulin tarina lähtösuoralla - paketti saapui Pirkkalan lentokentälle

Madrero, tuttavallisemmin Kekkuli, on aloittanut uransa kahdella hienolla ykkössijalla. Lauantaina se on SHKL Cup -finaalissa toistaiseksi uransa kovimman tehtävän edessä. Kuten ovat kaikki muutkin osallistujat.

Hieno varsalähtö on koonnut viivalle toinen toistaan lahjakkaampia kolmevuotiaita. Jotain kisan tasosta kertoo sekin, että Kasvattajakruunu -finaalin kaksivuotiaana nimiinsä vienyt Nothingcomes on valmentajansa Jukka Hakkaraisen mukaan takamatkalta täysin vailla mahdollisuuksia kärkisijoille.

Madrero on osallistujista ainoa, joka ei ole hävinnyt vielä koskaan. Startteja on takana kaksi ja molemmilla kerroilla se on ottanut hienot kirivoitot. Kauden avauksessaan se tykitti 2. sisältä viimeiset 300 metriä kevyesti 13,6-vauhtia.

Madreron tarina alkoi 12.6.2019, kun Menhammerin siittolasta saapui paketti Pirkkalan lentokentälle. Paketissa oli terveisiä Maharajahilta, ja samana iltana eläinlääkäri Jaana Eskolan toimesta Lady Redcap siemennettiin.

Seuraavana vuonna äitienpäivänä syntyi pikimusta oripoika, joka sai nimekseen Madrero. Paljon on sen jälkeen tapahtunut, ja lauantaina kolmevuotiaaksi varttunut lahjakkuus ottelee 10 000 euron ykköspalkinnosta Kuopiossa. Riikka Lehto on ollut alusta saakka mukana kasvattamassa ja omistamassa hevosta, jonka ympärille rakennettiin kimppa Establo Buenos Amigos.

"Nyt on ensimmäinen todella kova koitos", Lehto aloittaa. "Uran alku on mennyt kuin elokuvissa, ja hevonen on yllättänyt positiivisesti. Olli (Koivunen) sanoi, että Madrero voisi pystyä parantamaan nopeasti useammankin sekunnin ennätystään. Siltä se hänen käteensä viimeksi oli tuntunut. Lauantaina ei kuitenkaan välttämättä saa nuolla sisärataa, vaan ruuna voi joutua tekemään töitä toisella ja kolmannella radalla. Siksi on vaikea arvioida, mihin Madrero pystyy."

Olli Koivunen uskoo Madreron kehityskaaren olevan vasta alkutekijöissään.
Olli Koivunen uskoo Madreron kehityskaaren olevan vasta alkutekijöissään.Jarno Unkuri

Valmentaja painottaa, että hevosen suoritukset ovat yllättäneet kimppalaiset. Madreron ura on vasta alkutekijöissään, ja tulevaan suhtaudutaan nöyrin mielin.

"Tuoreimman kisan jälkeen kaikki on mennyt hyvin. Tosin olisin halunnut ajaa finaalia ennen yhden valmistelevan kilpailun, mutta sellaista sopivaa sarjaa ei tahtonut mistään löytyä. Siksi starttivälistä tuli hieman turhan pitkä."

Varsalähdöissä on aina säpinää, ja Kuopiossa mennään taatusti usemman lahjakkuuden voimin ainakin 1.16-vauhteja. Siihen Madrero ilman muuta pystyy, mutta vastaavasti riskitekijä äärivauhdeissa ovat korkealla. Lehto suhtautuukin tulevaan kisaan varsin nöyrästi, vaikka jännitystä onkin ilmassa.

"Kuopion kisan jälkeen on helpompi suunnitella, miten Madreron kausi jatkuu. Jos se suorittaa hyvin, niin sitten lähdetään yrittämään jatkossakin kovemmissa tehtävissä. Mikäli jotain jää puuttumaan, mietitään toisenlaista jatkoa. Madrero on maksettu kaikkiin Suomen suurimpiin ikäluokkakisoihin, joten jos hevonen jatkaa kehittymistään, niin kovia lähtöjä kyllä löytyy", Lehto kommentoi.

Sulinin tallilla työskentelevä Lehto on kokenut nainen lajin parissa. Aika harvalla suomalaisvalmentajalla on ollut treenissä hevonen, joka on mennyt mailin 10,5-vauhtia ja täyden matkan 11,3-kyytiä. Lehdolta sellainen löytyy, sillä Golda Paris hurmasi sinnikkyydellään raviyleisön vajaat viisi vuotta sitten. Nyt on Madreron vuoro.

Madrero juoksee lähdössä 6, joka on Toto75-pelin toinen kohde

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi