Santtu Raitala jatkaa lauantaina Elvis Travianin ohjissa.
Santtu Raitala jatkaa lauantaina Elvis Travianin ohjissa.Kuva: Kirsi Kantokoski

Toto75-ennakko Kouvola: Elvis Travianin voittoputkelle jatkoa?

Allan Lindströmin omistama ja valmentama Elvis Travian on löytänyt elämänsä vireen.

Kaksi viime starttiaan leikitellen voittanut Elvis Travian kilpailee lauantaina Kouvolassa ajettavassa lämminveristen 2100 metrin haastajadivisioonakarsinnassa. Viime voitot ovat 5-vuotiaalle ruunalle tulleet keulapaikalta, mutta nyt arvontakone heitti sen takarivin kymppiradalle. Vastus Allan Lindströmin valmentamalle Elvis Travianille on tasokas Kaiser Wibbin ja MAS Flashin johdolla.

”Hevonen tuntuu ihan samalta kuin aiemmin, mutta lähtöpaikka huolestuttaa”, Lindström sanoo.

”Sijoitus riippuu täysin juoksunkulusta. Tuolta tehtävä saattaa helposti mennä liian vaikeaksi ja olenkin tyytyväinen sijoitukseen kolmen joukossa.”

Elvis Travian teki voittoisia esityksiä jo aiemmin talvella, mutta kahteen viimeiseen hevonen on ollut vielä parempi. Lindström ei osaa sanoa, mikä hevosen nykyisen vireen taustalla on.

”Ihan samalla tavalla olen sitä laittanut kuin aiemmin, mutta jotenkin se on nyt tosi hyväntuulinen. Voitot ovat tulleet niin helposti, ettei Santun (Raitala) ole tarvinnut edes vetää mitään lappuja.”

Elvis Travianin ja Lindströmin yhteinen taival alkoi hevosen ollessa 1,5-vuotias, kun Lindström osti sen itselleen Seppo Mäntyniemeltä.

”Näin Sepon ajavan sillä Metsämäessä ja hän kertoi olevansa myymässä varsaa. Minusta sillä oli mukavan köykäinen ravi ja kysyin voisinko minä ostaa sen. Poikani kanssa ollaan sitä nyt sitten yhdessä treenattu”, Lindström taustoittaa.

Kolmivuotissyksyllä Lindström lähetti Elvis Travianin Ruotsiin Henrik Svenssonin valmennukseen. Sieltä hevonen kuitenkin palasi kotiin viime toukokuussa.

”Ei se mennyt siellä yhtään kuten odotin. Tosi paljon tuli laukkastartteja. Suomeen palattua hoitelin ja syöttelin hevosta kolmen kuukauden ajan, kunnes alettiin ajamaan kilpaa. Nyt on mennyt ihan mukavasti”, Lindström miettii.

Seuraava tavoite Lindströmillä on saada Elvis Travianille paikka lauantaina 20. huhtikuuta Seinäjoella ajettaviin divisioonafinaaleihin.

”Toivottavasti saadaan kerättyä tarpeeksi pisteitä”, Lindström päättää.

Elvis Travian juoksee Kouvolan Toto75-pelin kolmannessa kohteessa lähdössä 7.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi