Toto75-ennakko: Kymenlaakso-ajossa kaksi hurjaa varsaa Tammelasta
Tapio Mäki-Tulokas on Kymenlaakso-ajon avainvalmentaja. Kuva: Jarno Unkuri.

Toto75-ennakko: Kymenlaakso-ajossa kaksi hurjaa varsaa Tammelasta

Tapio Mäki-Tulokas lähtee Kymenlaakso-ajoon kahden erittäin lahjakkaan kolmevuotiaan kanssa. Magazine Match ja Sahara Flames ovat kovin erityyppisiä hevosia, mutta molemmilla on realistinen sauma kirjoittaa nimensä syksyn klassikon kunniataulukkoon.

Karsinnat juostiin viime torstaina, ja Magazine Matchin kakkossijan taakse kätkeytyy mielenkiintoisia yksityiskohtia.

"Hevosella on taipumusta yli-innokkuuteen", Mäki-Tulokas taustoittaa. "Kaikki meni karsintapäivänä hyvin siihen saakka, kunnes yhdelle lähdön osallistujista tuli varusterikko. Se kesti kymmenisen minuuttia, mikä ei ollut tietenkään kenenkään kannalta hyvä juttu. Magazine Match kärsi varmasti tuosta paljon. Viimeinen niitti oli sitten lähdönuusinta."

Valmentajan kommentit antavat äkkiseltään ymmärtää, että kaikki meni pieleen, mutta silti Magazine Match kesti hurjan vauhtinpitonsa hienosti. Vastustajista vain Time Match tuli aivan lopussa rinnalle ja niukasti edelle.

"Magazine Match kesti rehellisesti kärkipaikalta kakkoseksi, vaikka meni ymmärrettävästi maitohapoille kovan matkavauhdin jälkeen. Ilman odottelua ja lähdönuusinta hevonen olisi samanlaisena voittanut. Tietysti sitä ajattelee, että finaalissa kaiken onnistuessa Magazine Match pystyy parempaan suoritukseen, mutta on vielä vaikea sanoa, miten hevonen kovan karsintajuoksun otti ja jättikö se jotain jälkiä."

Mäki-Tulokas muistuttaa, että varsojen ollessa kyseessä asiat voivat mennä monella muullakin tavalla pieleen.

"Magazine Match on niin rutinoitumaton hevonen, ettei sen onnistumista voi lupailla etukäteen. Tärkein toive onkin, että ruuna pystyisi suorittamaan omalla tasollaan."

Kotona hevosta ajetaan valmentajan mukaan toisen selässä juuri sen vuoksi, että ruuna pysyisi rauhallisena ja mielellään tasaantuisi ajan myötä vielä entisestään. Luonteensa ja kehityskaarensa vuoksi Kymenlaakso-ajo oli ensimmäinen realististinen isompi tehtävä Magazine Matchille.

"Kriterium tuli liian aikaisin, eikä 2600 metrin matkalla ollut mitään mieltä lähteä yrittämään. Santtu Raitala on onnistunut hienosti ajamaan ruunalla rakentavia startteja. Tiesimme kyllä, että hevosella on lahjoja ja vauhtia."

Sahara Flames on Mäki-Tulokkaan ja Annika Aallon oma hevonen.

"Olen aina sanonut, että tamma on luokaltaan tosi kova", Mäki-Tulokas innostuu. "Syystä tai toisesta sitä ei ole osattu arvostaa, mutta näen hevosessa vielä todella paljon potentiaalia parantaa. Kriteriumissa se meni kuusi kymmenystä alle tammojen SE-tuloksen, mutta ei kolmossijalla sitä tietenkään saa nimiinsä."

Karsintaesitys oli täyden kympin arvoinen.

"Sahara Flames on aika varma suorittaja, ja se tuli karsinnassa lujaa maaliin. Sillä on keskiviikkoillan perusteella kaikki asiat tosi hyvin."

Tulevaisuus näyttää kolmevuotiaiden osalta hyvältä, kävi lauantaina miten tahansa.

"Uskon, että kun Sahara Flames saa yhden onnistuneen talven alle, se voi olla aika kova sana ensi vuonna omassa ikäluokassaan. Magazine Match pystyy sekin kehittymään, kun saa lisää rutiinia alle."

Veikkaus kaupallinen yhteistyö.
Veikkaus kaupallinen yhteistyö.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi