Main Stage
Main Stage kilpaili Kouvolan stayerlähdössä Örjan Kihlströmin ohjastamana.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko Lahti: Antti Ojanperän valmennettavilla monta voittosaumaa – tallissa Suur-Hollola-ajon jokerikortti?

Antti Ojanperän kertoo odotuksiaan valmennettavistaan Lahden Jokimaan Suur-Hollola-ajo viikonlopun alla.

MAS Champin jouduttua jättämään Suur-Hollola-ajo väliin Main Stage nousi Antti Ojanperän valmennustallin menestystoivoksi Lahden Jokimaalla ajettavaan Suomessa syntyneiden lämminveristen pääkisaan.

Toisena Toto75-kohteena juostavassa karsinnassa Main Stage starttaa matkaan takarivistä numerolla yhdeksän. Lähdössä suosikki on eturiviin kolmosradan saanut Run For Royalty.

”Hyvillä mielin tullaan karsintaan. Mielestäni hevonen on nyt kunnossa ja Örjan (Kihlström) kehui, miltä se oli tuntunut Kouvolassa”, Ojanperä kertoo.

Finaalipaikkaan vaaditaan sijoitus kolmen joukossa.

”Minulla on sellainen tunne, että se tulee menemään tuosta karsinnasta finaaliin.”

Lahdessa Main Stage saa peräänsä ensimmäistä kertaa Ojanperän valmennuksesta jenkkikärryt.

Neljäntenä Toto75-kohteena ajetaan kylmäveristen hopeadivisioonakarsinta, jossa matkaan numerolla viisi avaa Vappuäijä. Härmässä ori taisteli keulan rinnalta kakkoseksi keulasta voittaneen Tangen Oven jälkeen.

”Se on varmasti aika samanlainen kuin edellisissään. Ei Härmän suoritusta voi moittia, sillä ei näitä lähtöjä ole helppoa johtavan rinnalta voittaa. Hevosella on sauma nytkin menestyä, mutta tietysti juoksun tulee vähän onnistua.”

Goodwin Zet voitti Bodenissa Ruotsin T75-lähdön näyttävällä suorituksella keulasta. Jokimaalla luvassa voi olla selkäjuoksu, kun viikon pääpelin viidentenä kohteena ajettavaan haastajadivisioonakarsintaan ruuna starttaa radalta kymmenen.

”Kaikki on mennyt Ruotsin-reissun jälkeen tosi hyvin. Hevonen tuntuu nyt treenissä jopa aiempaa paremmalta”, Ojanperä ilmoittaa.

Valmentaja uskoo Goodwin Zetin riittävän sarjoissaan vielä pitkälle, vaikka lähdöt ovat viime aikojen menestyksestä johtuen koventuneet.

”Mielestäni tällä voisi olla rahaa nykyistä enemmän. Takarivi tietysti vaikeuttaa pärjäämistä, mutta pääasia kun hevonen tuntuu hyvälle.”

Kalsarikännit arvottiin kuudentena kohteena juostavaan nousijadivisioonakarsintaan radalle kahdeksan. Viimeksi Bodenissa hevonen sijoittui kakkoseksi.

”Sekin tuntuu treenissä hyvälle, mutta onhan lähtöpaikka todella ikävä. Voittaminen voi tuolta mennä helposti vaikeaksi, mutta juoksun onnistuessa on silläkin sauma menestyä”, Ojanperä näkee.

Sunnuntaina Ojanperän tallista suomenhevosten Suur-Hollola-ajossa nähdään viime lauantaina Härmässä Nordic Kingin keulasta näytöstyyliin voittanut Evartti. Ori starttaa hienotasoisessa lähdössä matkaan takamatkan kakkosradalta.

”Mukava startti alla ja ilma on lämmin, joten asiat ovat Evartin kannalta mallillaan. Minusta se tuntuu kotona vielä paremmalta kuin ennen Härmää, mutta onhan V.G. Voitto 20 metrin takamatkalta haastava voitettava. Lähtöpaikka ei ole meille optimaalisin”, Antti Ojanperä kertoo.

Suomenhevosten Suur-Hollola-ajo ajetaan sunnuntaina Toto75-pelin päätöskohteena. Sunnuntain T75-pelissä on 70 000 euron jackpot.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi