Tommi Kylliäisen uusi suojatti Listas Minttu ravasi uransa ensimmäiseen voittoon Lappeessa viikko sitten. Kuva: Seppo Toivari
Tommi Kylliäisen uusi suojatti Listas Minttu ravasi uransa ensimmäiseen voittoon Lappeessa viikko sitten. Kuva: Seppo Toivari

Toto75-ennakko: Listas Mintusta kitketään laukkaa

Nelivuotias Listas Minttu on Tommi Kylliäisen tallin uusi tuttavuus. Olavi Nikkisen omistama ruotsalaistamma on startannut Kylliäisen käsistä nyt kahdesti. Seuraava tehtävä on edessä tulevana lauantaina Mikkelin Toto75-kierroksen viidennessä kohteessa.

Listas Minttu debytoi suomalaisilla kaviourilla Riihimäen sunnuntairaveissa kesäkuussa. 20 metrin takamatkalta voltin ysiradalta startannut hevonen lähti kierros ennen maalia tavoittelemaan parempia asemia kolmannelle, mutta laukkasi lyhyesti. Tamma yltyi vauhdikkaaseen kiriin porukan hänniltä seitsemänneksi.

Lappeessa viikko sitten Listas Minttu teki vahvan suorituksen johtavan rinnalta, otti loppusuoralla yliotteen keulapaikalla koko matkan juosseesta Wishing Dreamsista ja ravasi uransa avausvoittoon. Miten kosolti Ruotsissa laukkaillut tamma on löytänyt ravivireensä?

”Ensimmäiseen lähtöön tuli vielä laukka, mutta toisessa tuntui jo paremmalta. Fiksailtiin Lappeeseen vehkeitä, kevennettiin kengitystä ja laitettiin sekki. Tuntui, että muutokset onnistuivat. Hevonen hapuili kyllä sielläkin tuhat juostuna, joten vielä vähän pitää viilailla varusteita seuraavaan starttiin”, Kylliäinen valottaa ja sanoo, että lyhyen tuttavuuden perusteella Listas Minttu on kaikin puolin mukava hevonen, kaikki käy ja toimii.

Kylliäinen näkee nuoressa hevosessa potentiaalia kehittyä.

”Ehjiä juoksuja pitää kuitenkin alkaa tehdä.”

Lisää kilpailukokemusta Listas Minttu saa Mikkelissä, kun hevonen starttaa radalta kolme 15 hevosen autolähdössä. Kilpailumatkaa on 2600 metriä.

”Matkan pitäisi passata sille hyvin. Se on mielestäni tällä hetkellä ennemmin jaksavan tuntuinen kuin kauhean pätkänopea. Vauhti kehittyy vielä.”

Listas Minttu löytänee tiensä viime esityksensä perusteella pelilapuille. Väkevin vastus tullee 7 oikein -lehden mukaan Tapio Perttusen valmentaman ja ohjastaman Unique Creationin (9) suunnalta, jolla on tältä kaudelta taulussaan jo viisi ykkössijaa. Seiskaradan Father Christmas on jaksava hevonen, jolle pidempi kilpailumatka sopii mukavasti. Ykkösradan Speedy Scion pääsee starttaamaan erinomaiselta paikalta ja kutosradan Make A Wish H.C. on väläytellyt kykyjään.

”Lähtö on tasokas. Meillä on asiallinen paikka. Pitää koittaa ensiksi päästää vähän sisemmäksi. Kun on hyvä ja kova lähtö, niin siinä pitää onnistua kaikki, jos mielii menestyä. Juoksu ei saa mennä yhtään vaikeaksi”, valmennettavaansa ohjastava Kylliäinen ennakoi.

”Jos tamma on samanlainen kuin Lappeessa, tekee ehjän juoksun ja juoksunkulku onnistuu, niin kaikki edellytykset hyvään sijoitukseen on tuollaisessakin lähdössä olemassa.”

Kylliäinen sanoo, että hevonen käy vielä toistamiseen viime startin jälkeen valjaissa. Kevyttä liikutusta, mutta valmennusta ei tässä välissä tehdä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi