V.G. Voitto oli suvereeni voittaja suomenhevosten Suur-Hollola-ajossa.
V.G. Voitto oli suvereeni voittaja suomenhevosten Suur-Hollola-ajossa.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko Mikkeli: V.G. Voitto jahtaa Suurmestaruutta – "Alussa on varmasti ne suurimmat kompastuskivet"

Seppo Suurosen valmentama V.G. Voitto on yksi suosikeista kylmäverihevosten Suurmestaruusajoon.

St Michel -lauantai huipentuu Toto75-päätöskohteena ajettavaan Suurmestaruusajoon. Takarivistä matkaan avaa Suur-Hollola-ajon ilmiömäisesti laukan jälkeen voittanut V.G. Voitto. Seppo Suurosen valmennettavalla ei ollut tuuria lähtörata-arvonnassa oriin saatua radan kymmenen.

"Paikka on heikko, mutta tuolta se vain täytyy lähteä ajamaan", Suuronen toteaa. Hän kertoo V.G. Voitolle kuuluvan pelkästään hyvää.

”Lahden jälkeen hevosta on vain treenattu ja joka toinen päivä käytetty siittolalla hyppäämässä. Kaikki on ollut mallillaan."

Suuronen uskoo V.G. Voiton osallistuvan lauantaina kamppailuun lähdön parhaista paloista, vaikka lähtöratatuuri olikin heikko. Vastustajista erityisesti Evartti ja Parvelan Retu keräävät kunnioitusta.

”Alussa on varmasti ne suurimmat kompastuskivet hevosen ollessa vähän hätäinen. Kyllä sen muuten pitäisi juoksennella ihan siinä missä muutkin. Tosi hieno lähtö tämä on, kun parhaat ovat taas viivalla”, Suuronen miettii.

Edellisen kerran Suurmestaruusajosta tuli Suurosen talliin voitto vuonna 2011, kun Tuokkolan Touho hoiteli lähdön keulasta 16-vauhtisesta avauspuolikkaasta huolimatta.

”Tämä on hieno kilpailu. Aikaisemmin tätä ajettiin Teivossa, kunnes vakiintui Mikkeliin St Michel -viikonlopulle. Paikkansa tämä kilpailu on ehdottomasti ansainnut”, kokenut valmentaja ajattelee.

Sunnuntaina Toto75-kierroksella Suurosen tallista nähdään 5-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaalissa paalulta starttaava Villilotta sekä kylmäveristen haastajadivisioonakarsinnassa radalta kuusi matkaan lähtevä Ilon Viesti.

”Villilotalla on tosi kova vastus. Paavolan Hurmoksen ja Vale-Ellin päästessä vielä matkaan 20 metrin takamatkan juoksuradalta taitaa 20 metrin hyvitys olla aika merkityksetön. Ilon Viestissä on hyvin vauhtia ja kykyjä, mutta sillä päivät hieman ailahtelevat”, Seppo Suuronen kertoo.

V.G. Voitto juoksee Mikkelin ravien lähdössä 12, joka on Toto75-pelin päätöskohde. Lauantaina ja sunnuntaina Toto75-peliä mehustaa 70 000 euron jackpot.

V.G. Voitto oli suvereeni voittaja suomenhevosten Suur-Hollola-ajossa.
Dozen Of Oysters ei starttaa Mikkelissä – Evartin taktiikka Suurmestaruuteen selvä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi