Return Of Wurst on juossut kauden aikana rahaa jo 14 100 euroa. Tyylinäyte Teivosta 12. maaliskuuta Jukka Torvisen ajamana.
Return Of Wurst on juossut kauden aikana rahaa jo 14 100 euroa. Tyylinäyte Teivosta 12. maaliskuuta Jukka Torvisen ajamana.Kuva: Garin Helenius

Toto75-ennakko: Return Of Wurst lähtee kymppitonnin jahtiin – "Aisojen välissä on tavallista parempi varsa"

Black Horse Cup -finaalissa on monta kasvattajansa omistamaa lahjakasta varsaa. Yksi niistä on Wurst Racing Oy:n huippulupaus Return Of Wurst, jota valmentaa Rinaldo Roth.

Jari Toivonen on tehnyt onnistunutta yhteistyötä Rinaldo ja Tenho Rothin kanssa. Return Of Wurst komeilee kolmevuotiaiden lämminveristen tämän vuoden rahatilastossa kolmantena, kun kaudesta on takana jo reilusti yli kolmannes.

Lauantaina sijoitus kahden parhaan joukossa nostaisi Return Of Wurstin tämän vuoden rahatilaston kärkeen. Hevosen vastuuvalmentaja Rinaldo Roth on piti hevosta kyvykkäänä jo ennen kilpauran aloittamista.

"Return Of Wurst on ollut olemassaan koko ajan lahjakkaan tuntuinen hevonen. Heti kun sillä pääsi ajamaan niin kävi selväksi, että aisojen välissä on tavallista parempi varsa. Se on mennyt kauden aikana paljon eteenpäin, mikä on tietenkin tärkeää", Roth toteaa.

Tuoreimmassa kisassa Return Of Wurst kulki täyden matkan 14,4-vauhtia, mikä on huima tulos kenelle tahansa kolmevuotiaalle. Tuon kisan perusteella hevonen nousee mukaan voittotaistoon, mutta ilmassa on arvoituksellisuutta.

"Vermon startin jälkeen hevonen on saanut olla pienen haaveriksi vuoksi vähän helpommalla, ja se on ainoa pieni kysymysmerkki lauantain kisan alla. Ori koppasi toiseen polveensa pienen kolhun, mutta sillä on sen jälkeen päästy jo kerran ajamaan ihan normaalisti vetoja", Roth kertoo.

Keskiviikkoillan perusteella Return Of Wurst saapuu Kuopioon iskukykyisenä.

"Näillä näkymin ollaan kisassa täysin normaalisti mukana", Roth vahvistaa.

Return Of Wurst on toiminut starttihetkellä ilman ongelmia, ja se on osoittanut juoksunkulkujen suhteen monipuolisuutensa. Mitä vähemmän hevosista löytyy heikkoja kohtia, niin sitä luottavaisempia taustavoimat yleensä ovat.

"Return Of Wurst on tosi fiksu ja siivo ori. Vielä se on kovin varsamainen, mutta tehnyt paikasta kuin paikasta hyviä esityksiä. Olen ollut todella tyytyväinen siihen. Hyvää suoritusta ja sijoitusta hevoselta odotan, vaikka 20 metrin pakki on aina hankala. Uskon, että Jukka (Torvinen) sieltä jotakin keksi, että Return Of Wurst nousee kärkikahinoihin mukaan."

Return Of Wurstin tulevaisuuden määrittelee pitkälti sen kehityskaari kauden edetessä.

"Toivotaan tietenkin, että hevonen kehittyy edelleen starttien myötä. Kymenlaakso-ajo voisi olla sellainen kilpailu, joka voisi olla tavoitteena, kun se on siihen maksettu."

Rinaldo Roth, 30, toivoo myös oman uransa jatkuvan nousujohteisesti.

"Amatöörilähtöjä olen valmentamisen lisäksi ajanut, ja niihin olisi kova motivaatio osallistua aina kun mahdollista. Haasteena on, että niihin on erittäin vaikea saada ajettavaksi hevosia. Aamusta iltaan kun tekee tallilla töitä, niin välillä useiden puheluiden soittaminen turhaan ajotehtävien hankkimiseksi lannistaa. Intoa olisi, mutta ei ajettavia hevosia."

Iloisen poikkeuksen Roth koki muutama viikko sitten Ylivieskan raveissa, kun hän pääsi ajamaan sijoitukset kolme ja kuusi kahdella laina-ajokilla.

"Arvostan todella paljon sitä, että Pekka A Ylitalo tarjosi minulle kaksi ajettavaa Ylivieskaan 20. huhtikuuta raveihin", Roth kiittelee.

Roth on aloittanut oman ajouransa ponilähdöissä, ja 28 startista löytyy viisi voittoa reilun kymmenen vuoden takaa. Ravilähtöjä on takana 31, ja tänä vuonna hän on päässyt ajamaan viidesti totolähdöissä. Oman tallin Lujausko toi Rothille ikimuistoisen 2000 euron arvoisen ykkössijan Seinäjoelta. Se oli samalla uran ensimmäinen ykkössija.

"Ihan pienestä saakka olen hevosten kanssa touhunnut, ja lajin parissa toivoisin tulevaisuudessa pääseväni tekemään ammattimaisesti töitä", Roth kommentoi.

Arki jatkuu Keuruulla Kuopion ison kisan jälkeenkin normaalisti. Tallissa on 11 hevosta, ja töitä tehdään yhdessä Tenho Rothin kanssa, joka on Rinaldon setä.

"Return Of Wurstin emästä on kaksivuotias ori Speedy Wurst, jonka isä on Atupem. Todella mielenkiintoinen hevonen. Lujausko on lahjakas suomenhevonen, siinä on muutama muukin mielenkiintoinen hevonen, joiden kanssa tehdään töitä", Roth päättää.

Return Of Wurst juoksee Kuopion ravien lähdössä 6, joka on Toto75-pelin toinen kohde

Return Of Wurst on juossut kauden aikana rahaa jo 14 100 euroa. Tyylinäyte Teivosta 12. maaliskuuta Jukka Torvisen ajamana.
Raviraportti Teivo: Jari Toivosen 3-vuotislupaus on omista tarpeista
Return Of Wurst on juossut kauden aikana rahaa jo 14 100 euroa. Tyylinäyte Teivosta 12. maaliskuuta Jukka Torvisen ajamana.
Raviraportti Jyväskylä: Zähikäinen vei 4000 euroa ja täyden pistepotin, Return Of Wurst teki huippusuorituksen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi