Hannu Torvinen ajaa viime startin tavoin Southampton Seata.
Hannu Torvinen ajaa viime startin tavoin Southampton Seata.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko Rovaniemi: Southampton Sea päättää epäonniset pohjoisen reissut

Samuli Sinkkonen suuntaa lauantaina kohti Rovaniemeä Southampton Sean kanssa.

Southampton Sea aloitti kautensa maaliskuun alussa Oulussa tyylikkäällä kirivoitolla. Starttiin 6-vuotias ruuna palasi vielä neljän kuukauden treenipaussilta. Viime kaudella hevonen onnistui voittamaan 21 yrittämästä kahdesti.

”Tämä on oikeasti sarjoihinsa ihan riittävä hevonen, mutta en tiedä mikä sille viime kaudella tuli. Kulku vain loppui juhannuksen aikoihin, eikä sen jälkeen tullut enää tulosta”, Sinkkonen aloittaa.

”Tauon aikana treenasin sitä ihan normaalisti. Aika pitkään ajelin kaikki treenit ilman kenkiä lumipolanteiden oltua niin älyttömän hyvät. Nyt hevonen vaikuttaisi olevan taas tulossa tasolleen”, hän jatkaa.

Kauden avauskisan jälkeen Southampton Sealla on ollut kaikki normaalisti. Starttiviikolla ajetuissa vedoissa hevonen oli letkeän tuntuinen. Viimeiset ajot ennen Rovaniemen reissua tapahtuvat vasta starttipäivän aamuna.

”Minä ajelen näitä varmasti vähän eri tavalla kuin moni muu. Tiistaina ajoin vetoja, mutta käytän hevosta vielä valjaissa lauantaina. Niin olen tehnyt aina hevosteni kanssa”, Sinkkonen avaa.

Rovaniemelle enintään 25 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2100 metrin ryhmäajoon lähtöpaikaksi osui arvonnassa rata viisi. Lähdössä ennakkosuosikin paineet kerää ykkösnumerolla kiihdyttävä Aguero. Sinkkonen kertoo olevansa tyytyväinen, jos näkee hevosen suorittavan omalla hyvällä tasollaan.

”Silloin se tosin riittää mielestäni aika pitkälle”, hän huomauttaa.

Hannu (Torvinen) päättää taktiikan. Minä en siihen puutu. Lähtöpaikka on onneksemme paras mahdollinen.”

Ennen Rovaniemen reissua Sinkkosta mietityttää kuitenkin yksi asia. Aikaisemmat kilpailureissut napapiirille eivät ole tuottaneet toivottua tulosta.

”Jotenkin se on ollut menestyksen suhteen aina vaikea paikka. Huonoa tuuria ollut monesti, mutta kai joskus tuon taian on murruttava”, hän hymähtää.

Hippoksen tilastoissa Sinkkosella näkyy valmentajana 82 starttia. Kokemusta hevosista 51-vuotiaalta kalajokilaiselta löytyy kuitenkin tosi pitkältä ajalta hänen työskenneltyä monilla huipputreenareilla.

Veijo Heiskasella, Olle Goopilla ja Peter Untersteinerilla olen ollut Ruotsissa töissä. Italiassa ollessani olin Pietro Gubellinilla ja Veli-Pekka Toivasella. Nykyisin leipä tulee myyntiedustajan töistä ja sivussa valmennan kolmea hevosta. Mitään en kuitenkaan osaa tehdä leikilläni, joten ihan tosissaan tätä hevoshommaakin teen”, Sinkkonen toteaa.

Southampton Sea juoksee Rovaniemen Toto75-pelin kuudennessa kohteessa lähdössä 10. Jackpot-rahaa kierroksella on jaossa 70 000 euroa. Peliaika päättyy poikkeuksellisesti kello 16.45.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi