Callela Xplosion hakee Kasvattajakruunusta kolmivuotiskaudelleen suurta onnistumista.
Callela Xplosion hakee Kasvattajakruunusta kolmivuotiskaudelleen suurta onnistumista.Kuva: Kirsi Kantokoski

Toto75-ennakko Seinäjoki: Kotiradalla arvokas onnistuminen?

Tommi Ala-Nikkolan valmentama Callela Xplosion kilpailee lauantaina kotiradallaan Seinäjoella kolmivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun finaalissa.

Vasta seitsemän starttia juossut Callela Xplosion on voittanut urallaan jo viidesti ja sijoittunut kerran kakkoseksi. Ainoa hutistartti osui Kymenlaakso-ajon karsintoihin, jolloin lähtölaukka mursi haaveet heti alkuunsa finaalipaikasta ja suuremmasta menestyksestä.

Tuon jälkeen hevonen on napannut kaksi tyylikästä voittoa. Ensiksi Kasvattajakruunun alkuerästä, ja vajaa viikko sitten Turussa ajetusta välierästä.

”Välierävoitossa tuntui, että varaakin olisi jäänyt. Hevonen kehittyy kaiken ja vaikuttaisi, ettei se hevosena kovin monelle vastustajalle häviä”, valmentaja Tommi Ala-Nikkola näkee.

”Vielä perjantaina hevosella ajetaan kevyt lenkki, mutta hyvin rauhallisesti ollaan kulunut viikko otettu starttivälin ollessa näin lyhyt. Hieroja kävi tässä viikolla ja pientä liikettä vain ollaan hevoselle annettu.”

Kaikkien aikaisempien starttien tavoin Ala-Nikkola ohjastaa Callela Xplosonia 30 000 euron ykköspalkinnolla ajettavassa finaalissa itse. Lähtöpaikaksi välierävoittajalle valittiin rata yksi.

”Hevosella on kaksi autolähtöä takana. Ensimmäisellä kertaa se lähti hyvin ja toisella vielä paremmin. En osaa varmaksi sanoa pystytäänkö puolustamaan keulapaikka, mutta ykkösradan otin jo siksi, että tuosta saa ainakin isolla todennäköisyydellä hyvän juoksun”, Ala-Nikkola miettii.

”Jos keulat saan pidettyä, en tiedä kelle ne luovuttaisin? Täten mielestäni hyvät suoritukset alla olisi ihan perusteltua ajaa keulasta.”

Callela Xplosionin voitto olisi Ala-Nikkolalle pieni yllätys, mutta hän kuitenkin pitää sitä täysin realistisena. Lähtöön lisälatausta tuo, että finaali ravataan Ala-Nikkolan kotiradalla Seinäjoella.

”Olen yrittänyt varsoja hankkia ja tavoitteenahan on aina päästä isoihin lähtöihin. Jo finaalipaikka oli onnistuminen meille, mutta pikku bonuksen tähän vielä tuo finaaliin oleminen Seinäjoella. Mielestäni meidän hevonen on yksi mahdollisista voittajista, mutta toki se vaatii asioiden onnistumista.”

Kilpailulle Ala-Nikkola jakaa muutenkin kiitosta.

”Monesti omistajien kanssa keskustellessa minne varsa maksetaan, pidän tätä ihan ykköskategorian kisana. Tässä on hyvin oheislähtöjä ja tammahevosellakin saat ajaa näitä lähtöjä kaksivuotiaasta aina viisivuotiaaksi saakka. Koitetaan nyt lauantaina sijoittua mahdollisimman hyvin, mutta takaraivossa painaa jo ajatus, että toivottavasti tulevaisuudessa päästään Callela Xplosionilla kilpailemaan uudemmankin kerran Kasvattajakruunussa.”

Mitään isoja muutoksia Callela Xplosionin kohdalla ei finaaliin lähdetä miettimään.

”Täytyy hokkien mittaa miettiä, mutta ei mitään merkittävää. Hevonen on ollut näinkin tosi hyvä", valmentaja summaa.

Callela Xplosion juoksee Seinäjoen Toto75-pelin avauskohteessa lähdössä 5

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi