Santtu Raitalan ohjastama Need'em voitti Elitloppet-viikonloppuna STL:n Klass I -finaalin.
Santtu Raitalan ohjastama Need'em voitti Elitloppet-viikonloppuna STL:n Klass I -finaalin.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko: Solvallan sankari paras myös Kouvolassa? – "Ei tuntunut ainakaan yhtään huonommalta"

Elitloppet-lauantaina täyden matkan Suomen ennätyksen juossut Need’em lähtee hakemaan 3100 metrin tasoitusajona juostavassa Kymi Stayerissä voittoa paalulta.

Solvallassa hurjalla 10,6a/2140 metriä tuloksella voittanut Need’em sai lauantaiksi Kouvolan stayervolttiin lähtöradan yksi. Miika Tenhusen valmennettavan ohjissa jatkaa viime starttien tavoin Santtu Raitala.

”Ei tuntunut ainakaan yhtään huonommalta kuin ennen Solvallaa”, puhelimitse tavoitettu Tenhunen kertoo ajettuaan torstaina aamupäivällä hevosen viimeistelyt lauantain starttia varten.

Vastus 10 000 euron ensipalkinnolla ajettavaan koitokseen on hyvää tasoa Pekka Korven EL Jetpackin sekä ranskalaisvieraiden Ideal San Leandron ja Garuda Flignyn johdolla.

”Jos hevonen nyt vain on samanlainen kuin kahteen viime starttiinsa, kai me hyvillä mielin saadaan lähteä kohti Kouvolaa. Santtu päättää ykkösradalta taktiikan, mutta kuntonsa puolesta hevonen mielestäni pystyy voittamaan. Takamatkalta tulee kovia hevosia, mutta ei niitä nyt ainakaan tässä kohtaa pelätä”, Tenhunen ajattelee.

Urallaan 20 starttia juosseella Need’emilla ei ole aiempaa kokemusta kolmen kierroksen matkoilta, mutta Tenhunen ei usko matkan tuottavan ongelmia.

”Se on hyvä ajettava, kun ei paina turhaan missään vaiheessa. Sen vuoksi ajattelen, ettei pitkän matkan pitäisi olla ainakaan haitta”, hän perustelee.

Kouvolan startin jälkeen Need’emille on tarkoitus antaa pieni huoltotauko ennen heinäkuussa Kaustisella ajettavaa Isla-ajoa.

”Se tietysti hyväpalkintoisena 5-vuotislähtönä kiinnostaa ja jos kutsu tulee Killerin Eliittiin, eiköhän me siellä ajeta. Tietysti jatkoa ajatellen meillä odotukset ovat hevosesta nousseet, kun alku on ollut näin hyvä.”

Need'em juoksee Kouvolan ravien lähdössä 7, joka on Toto75-pelin kolmas kohde.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi