Toto75-ennakko: Suuronen lyö jarrua - “En itse jättäisi varmaksi”
Seppo Suuronen ja Esa Holopainen ovat ennenkin tehneet menestyksekästä yhteistyötä.Anu Leppänen

Toto75-ennakko: Suuronen lyö jarrua - “En itse jättäisi varmaksi”

Hevosurheilun printtilehdessä ja 7 Oikein -lehdessä vihjeiden ideavarmaksi Kavioliiga-raveissa nostettu Core on todella mielenkiintoinen kuusivuotias. Viime kesänä ori ehti polkea täyden matkan 1.26-vauhtia, mutta paljon jäi vielä hampaankoloon.

Suomenhevosten derbyssä Core raivasi tiensä finaaliin, mutta tärkeänä päivänä laukka pilasi päivän. Sen jälkeen kuvaan tuli vakava takaisku.

"Syksyllä hevoselle tuli hiekkaähkyn oireita", hevosen valmentaja ja osaomistaja Seppo Suuronen aloittaa. "Tämän vuoksi jouduttiin siirtymään pidemmäksi aikaa tauolle. Nyt kaikki on kunnossa, mutta aina tuollainen takapakki nuorella hevosella haittaa kehitystä."

Tapaninpäivänä paluu radoille ei sijoituksen puolesta onnistunut, mutta Core näytti 3. sisällä koko matkan hyvältä. Tilaa ei vain koskaan tullut, vaikka Iikka Nurmonen etsi koko päätöspuolikkaan kuumeisesti kiritilaa.

"Core palasi sellaisella kevyellä valmistautumisella Kuopioon. Hevonen oli hyvä, mutta pussiin jäätiin. Ohjastaja oli lähdön jälkeen kommenteissaan varsin toiveikas tulevaisuuden suhteen. Iikan (Nurmonen) mukaan voimia jäi ihan reilusti."

Suuronen muistuttaa, että myös Kouvolan kisaan joudutaan tulemaan hieman samantyyppisellä valmistautumisella.

"Juvalla oli tuossa hetken aikaa 26-30 astetta pakkasta, mutta onneksi nyt tiistaista alkaen pakkanen lauhtuu. Hieman kylmät kelit ovat vaikuttaneet tähän saakka, mutta ihan hyvällä mallilla Coren pitäisi olla. Aika lailla siinä kunnossa hevonen on kuin Kuopion kisan aikoihin."

Pelimielessä valmentaja suhtautuu varovasti voitonmahdollisuuksiin, mutta myöntää, että siihenkin pitää varautua.

"En jättäisi missään nimessä hevosta varmaksi. Coren voi ottaa lapulle yhtenä muiden mukana. Tulevaisuudessa uskon, että sillä on mahdollisuuksia nousta korkealle sarjoissaan, mutta Kouvolan kisaan se kaipaa ulkoradalta varmistuksia."

Taktiikaan kokenut treenari ei ota koskaan kantaa.

"Kuski ajakoot, miten tahtoo. Esa (Holopainen) on ennenkin ajanut hevosta, myös tätä."


Core juoksee Kouvolan lähdössä 6, joka on toinen Toto75-kohde

Tästä pelikupongille:

Veikkaus kaupallinen yhteistyo
Veikkaus kaupallinen yhteistyo

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi