Kavaleren on kilpaillut kerran aiemmin Suomessa.
Kavaleren on kilpaillut kerran aiemmin Suomessa.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko Teivo: Kavaleren debytoi Ala-Rantalan tallista

Keväällä Finlandia-ajo raveissa voittoisasti esiintynyt Kavaleren debytoi lauantaina Antti Ala-Rantalan valmennuksesta.

Jan-Olov Perssonin valmennuksesta uransa kilpaillut Kavaleren muutti marraskuun alussa härmäläistreenari Antti Ala-Rantalan talliin tämän ostettua hevonen Traveran nettihuutokaupasta yhdessä KM Hästfarm i Holm AB:n takaa tutun Kari Lähdekorven kanssa.

60 starttiin 113 595 euron tienestit juosseelle ruunalle hintaa huutokaupassa tuli 95 000 kruunua. 6-vuotiaan Kavalerenin ennätys täydeltä matkalta on 22,4.

”Kari kyseli minulta olenko huutamassa sitä ja kerroin, että saatan olla. Ajateltiin sitten paremmaksi yrittää saada sitä kimpassa kuin, että oltaisiin huudettu toisiamme vastaan”, Ala-Rantala taustoittaa.

”Tähän hevoseen liittyy jännä tapaus, kun tein muutamaa viikkoa ennen huutokauppaa ihan tuntuvasti korkeamman tarjouksen kuin hevosen hinta huutokaupassa oli. Tarjoukseen ei kuitenkaan reagoitu mitenkään. Ihan mielenkiintoinen kuvio näin jälkikäteen.”

Lauantaina Teivossa hevonen debytoi uudelta valmentajaltaan positiivissävytteisin odotuksin. Enintään 120 000 euroa tienanneiden kylmäveristen 2100 metrin ryhmäajoon Kavaleren arvottiin radalle kaksi.

”Heti ensimmäisestä lenkistä alkaen se on tuntunut hyvänoloiselle hevoselle. Maanantaina ajettiin reippaammin Nylandin kanssa, eikä odotukset ainakaan sen perusteella laskeneet. Lähtöpaikka on hyvä, kun ollaan valmiiksi toisella radalla”, Ala-Rantala ajattelee.

Kavalerenin jatkoon hän suhtautuu mielenkiinnolla. Hevosen voittosumma kuitenkin velvoittaa sen kohta jo kilpailemaan avoimissa sarjoissa.

”Se on kohta jo kultadivisioonassa, joten täytyy nyt koittaa saada paikka Kuopion hopeadivisioonafinaaliin ja katsotaan sitten eteenpäin.”

Kavalerenin kanssa samassa lähdössä Teivossa Ala-Rantalan tallista starttaa Ksar, joka pääsee kiihdyttämään ykkösradalta. Lämminveristen hopeadivisioonassa seiskaradalta avaa Claude P.Hill.

”Ksar jättää joka startissa voimia sisälleen, ja sen vuoksi ajetaankin paljon kilpaa. Rahasijaan ollaan tässä porukassa tyytyväisiä. Claude P.Hillillä on juoksun onnistuessa pieni yllätyssauma", Ala-Rantala näkee.

Kavaleren juoksee Teivon Toto75-pelin kuudennessa kohteessa lähdössä 10

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi