Marlon Boko debytoi Suomessa komeasti.
Marlon Boko debytoi Suomessa komeasti.Kuva: Juhani Hynynen

Toto75-ennakko Teivo: Marlon Boko hamuaa koko matkan johtoa

75-finaalit ajetaan lauantaina Teivossa.

Marlon Bokon debyytti Suomessa päättyi Kuopiossa komeaan voittoon, kun 6-vuotias kiihdytti heti startista keulaan vetäen lähtöä hallitusti aina maaliin saakka. Lauantaina Teivossa ajettavaan lämminveristen pronssidivisioonafinaaliin Tommi Kylliäisen ohjastettava sai radan yksi. Vastaansa se saa hyvät hevoset Bridge Commanderin, Show Must Go Onin sekä Kiikku's Giantin johdolla.

”Marlon Bokolle kuuluu ihan hyvää. Se tuntui hyvältä jo ennen Kuopiota, mutta hevonen vaikuttaisi treenien perusteella menneen siitä startista vielä eteenpäin. Nyt siinä on jotenkin vielä enemmän ryhtiä”, valmentaja Jarno Kauhanen kertoo.

Finaalilähdössä Kauhasella on luottoa hevoseen. Ykkösradan lähtöpaikka on hyvä, mutta täysin sanottua keulapaikan puolustaminen ei ole.

”Ei ykkösradalta homma aina niin selvää ole, mutta Kuopiossa hevonen sai Tommin mukaan keulan tosi helposti.”

Suomen aloitusstartti oli Kauhasen mukaan jopa yllättävän hyvä siihen nähden kuinka paljon hevosta oli tauolta herkistelty.

”Sillä ajettiin kaksi kertaa vetoja jarrukärryistä talven hölkkätreenien jälkeen, ja päätettyäni ilmoittaa hevosen Kuopioon ajoin 300 metriä kovaa. Viimeistelyt olivat siinä”, Kauhanen avaa.

”En ole tuonut hevosta koskaan noin ohkaisella tehotreenillä starttiin. Siihen nähden esitys oli oikeinkin hyvä, kun ajatuksena oli saada pari starttia kroppaan ennen kesäkelejä. Finaalit olivat sellainen lisähaave.”

Marlon Boko kilpaili ennen Suomeen siirtymistään Ruotsissa Daniel Wäjerstenin valmennuksesta, kunnes Kauhanen osti hevosen sen saatua jalkaansa pienen vamman.

”Omistajat eivät halunneet alkaa kuntouttamaan hevosta Ruotsissa ja kaverini sitten laittoi viestiä Marlon Bokon olevan mahdollisesti kaupan. Hevosella oli vielä suomalainen hoitaja, jolta sain helposti taustatietoja ja kaupanteko sujui hyvin jouhevasti”, Kauhanen taustoittaa.

Suomessa Marlon Boko saa itse näyttää mihin asti siitä on Kauhasen käsissä kehittymään, mutta ainakin alkua voi sanoa lupaavaksi. Voittosummansa puolesta hevonen on nyt hopeadivisioonassa.

”Toivotaan ettei taso laske viime kesästä, niin se pärjää Suomen hopeadivisioonassa oikein mainiosti. Parhaimmillaan hevonen on vielä ilman kenkiä”, Kauhanen päättää.

Marlon Boko juoksee Teivon Toto75-pelin kolmannessa kohteessa lähdössä 7. Jackpot-rahaa kierroksella on jaossa 70 000 euroa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi