Eventful Swamp vei viime syksynä Tammer-ajon nimiinsä.
Eventful Swamp vei viime syksynä Tammer-ajon nimiinsä.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko Turku: Eventful Swamp heti tauolta vahvin?

Ilona Mäkisen valmentama Eventful Swamp aloittaa kautensa lauantaina Turun Toto75-kierroksella.

Viikon pääpelin avauskohteena juostaan lämminveristen 3100 metrin tasoitusajo pronssi- vastaan kultadivisioonalaisille. Tällä kertaa todennäköisimmät voittajat ovat paalulla Al’s Bozy Suzyn, Ray Boyn ja Eventful Swampin johdolla. Näistä viimeisenä mainittu aloittaa samalla 6-vuotiskautensa hyvin menneen lyhyen talvipaussin jälkeen.

”Lopeteltiin viime kausi ihan suunnitellusti marraskuun puolivälissä ja käytettiin hevosta Teivossa Kimmo Elfvingin luona hoidettavana. Hän teki sille pientä huoltoa ja hoiti rokotukset, jonka jälkeen hevonen sai olla kuukauden päivät helpommalla”, valmentaja Ilona Mäkinen kertoo.

”Hevonen on nyt ollut tosi pirteä ja iloinen, joten ajateltiin aloittaa kausi jo tässä vaiheessa. Ei mene energiat hukkaan tarhassa”, hän naurahtaa.

Volttiin Eventful Swampille osui rata kolme, jota Mäkinen pitää hyvänä lähtöpaikkana. Pitkä matka suosii vahvana tunnettua ruunaa, sillä uran isoimmat onnistumiset ovat kolmen kierroksen matkoilta. Muun muassa viimesyksyinen Tammer-ajo päättyi Eventful Swampin voittoon keulajuoksun päätteeksi.

”Olen tämän kanssa aina vähän pettynyt, jos ei pärjätä. Vaikea hevosen vireestä on heti tarkkaan sanoa, mutta ihan odottavaisin mielin lähdetään matkaan. Voi hevonen olla vähän taukotukkoinen, mutta luotan kyllä omaani.”

Taktiikan suhteen annetaan vapaat kädet vakiohjastaja Esa Holopaiselle, mutta ainakin Mäkinen kuvittelee ajolinjojen olevan suoraviivaiset.

”Keulasta hevonen on ollut aina parhaimmillaan, joten eiköhän Esa aja eteenpän. Kolmosradalta on vielä hyvä kiihdyttää.”

Viisivuotiaana Eventful Swamp voitti 23 yrittämästä peräti 10 kertaa. Se tarkoitti 45 000 euron lisäystä voittosummaan. Nyt vuotta vanhempana Mäkinen odottaa siltä tasonnostoa entisestään.

”Tässä on tosi hyvä jakso ja vauhtiakin on alkanut löytyä. Huumori ja elämänmyönteisyys ovat hevosessa myös parhaita puolia. Ainakin kuvittelen sillä olevan parhaat päivät vasta edessäpäin. Mennään kuitenkin ihan päivä kerrallaan ja toivotaan hevoselle terveyttä.”

Turussa Eventful Swamp jatkaa tutuksi todetulla varustuksella.

”Sekkihän me jätettiin pois viime kauden lopussa ja jatketaan nytkin ilman sitä. Vetolaput ja vetopallot kuuluvat myös vakivarustukseen”, Mäkinen sanoo.

Eventful Swamp juoksee Turun Toto75-pelin avauskohteessa lähdössä 5.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi