Callela Nelson on yksi Jukka Hakkaraisen tallin valttikorteista lauantaiksi Turkuun.
Callela Nelson on yksi Jukka Hakkaraisen tallin valttikorteista lauantaiksi Turkuun.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko Turku: Hakkaraisen tallista iskukykyinen nelikko

Lauantaina Turun Metsämäessä 3- ja 4-vuotiaat lämminveriset kamppailevat Kasvattajakruunun finaalipaikoista.

Molemmissa ikäluokissa on kaksi välierää oriille ja ruunille sekä tammoille, joten jokaisesta lähdöstä kuusi parasta selvittävät tiensä 2. joulukuuta Seinäjoella ajettaviin finaaleihin. Jukka Hakkaraisen tallista Toto75-kohteissa kilpailee neljä hevosta, joista ensimmäisenä vuorossa on avauskohteessa numerolla kaksi matkaan avaava Christine L Garden.

”Lähtöpaikka on hyvä, sillä tämä ei ole mikään nopea lähtijä. Finaalipaikkaa siltä voi mielestäni odottaa”, Hakkarainen toteaa.

Hän pitää hevosta pystyvänä lähtöihinsä. Paremmalla onnella Christine L Garden olisi syyskuun lopussa voinut juosta jopa Kriteriumin finaalissa, mutta jäi karsinnassa keulahevosen selkään pussiin.

”Silloin jäi kaikki voimat tallelle, mutta se on jo mennyttä. Kunnon puolesta hevosen pitäisi olla edelleen hyvällä mallilla, mutta meillä kelit ovat olleet haastavat minkä takia kova ajo on jäänyt vähemmälle”, valmentaja kertoo.

Viimeksi Seinäjoella Christine L Garden sijoittui kakkoseksi Callela Xplosionin jälkeen.

”Siellä se teki hyvän lopetuksen, vaikka starttiin tultiin varsin kevyin valmisteluin”, Hakkarainen ajattelee.

Toto75-pelin viidennessä kohteessa juokseva 4-vuotias Massimo Hoist sijoittui Derbyssä kolmanneksi. Sen jälkeen hevonen on kilpaillut kerran, jolloin tuloksena oli viides sija johtavan rinnalta.

”Se paljastui vielä startin jälkeen kipeäksi”, Hakkarainen avaa ja kertoo odottavansa lauantaina hevoselta hyvää sijoitusta.

”Rata kolme on lähtöpaikkana aivan hyvä ja hevosen pitäisi mielestäni olla ihan kunnossa. Odotan sen sijoittuvan kärkipäähän, mutta en tiedä pystyykö se voittoon asti. Näissä lähdöissä kuitenkin päivän kunto ja juoksunkulku ratkaisevat tosi paljon.”

Derbyssä Massimo Hoistia ohjastanut Mika Forss hyppää myös Turussa hevosen rattaille.
Derbyssä Massimo Hoistia ohjastanut Mika Forss hyppää myös Turussa hevosen rattaille.Kuva: Anu Leppänen

Callela Nelson ja Callela Vipdeal puolestaan kilpailevat viikon pääpelin kuudennessa kohteessa. Näillä lähtöpaikat osuivat radoille kuusi ja seitsemän. Callela Nelsonin viimeisin startti Vermossa syyskuun lopussa päättyi voittoon, mutta tuosta on aikaa jo lähes kaksi kuukautta.

”Hevosen pitäisi olla hyvä, mutta tiedä sitten puuttuuko siitä pikkuisen tässä kohtaa. Mahdolliseen finaaliin se voisi olla huomattavasti parempi saadessaan nyt startin kroppaansa”, Hakkarainen uskoo.

”Callela Vipdeal kuuluu haastajaosastoon ja juoksun pitää onnistua finaalipaikkaa ajatellen. Hevonen on kyllä tehnyt pari hyvää starttia kurkkuoperaation jälkeen, mutta nuo lähdöt ovat olleet merkittävästi helpompia.”

Varusteet Hakkaraisen nelikolla pysyvät samoina kuin aiemmissakin starteissa.

”Massimo Hoist saattaa mennä jenkkikärryistä, mikäli Turussa on kuiva rata”, Hakkarainen lisää.

Turun Toto75-kierroksella jackpot-rahaa on jaossa 274 623,90 euroa. Peliaika Toto75-pelissä päättyy kello 14.45.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi