Jarmo Saarela jatkaa Pate Pollean ohjissa myös Vermossa.
Jarmo Saarela jatkaa Pate Pollean ohjissa myös Vermossa.Kuva: Garin Helenius

Toto75-ennakko Vermo: Pate Pollea haastaa avoimet tammat

Pakkasperuutuksista johtuen uusi ravivuosi käynnistetään vasta lauantaina maan pääradalla Vermossa ajettavilla Toto75-raveilla.

Martti Hämäläisen valmentama suomenhevosruuna Pate Pollea lähtee haastamaan avoimen luokan tammoja reilun 43 000 euron voittosummallaan 2120 metrin ryhmäajoon. Hämäläinen kertoo kovien pakkasten vaikuttaneen myös Pate Pollean valmistautumiseen lauantain starttia ajatellen.

”Kylmää on ollut, ja sillä olenkin liikuttanut hevosta aika kevyesti. En tosin tiedä olisinko sitä tällä starttivälillä ajanut kotona muutenkaan kovaa, mutta joka tapauksessa liikkunut hevonen on”, Hämälainen kertoo.

Lähtöradaksi kahden voiton putkessa kilpailevalle Pate Pollealle osui rata yksi. Hämäläinen kertoo ettei hevonen hirveästi hyödy sisäradan lähtöpaikasta, mutta tuskin tuo kuitenkaan koituu sen kohtaloksi.

”Sarjamäärityshän on vähän hassu. Enintään 45 000 euroa tienanneet oriit ja ruunat kohtaavat avoimentason tammat ja pitkään mietinkin tähän ilmoittamista. Jamppa Saarela (Jarmo) oli kuitenkin sitä mieltä, että kyllä sen tohtii tähänkin ilmoittaa. Itsellekin arvoitus kuinka me tuossa riitetään.”

Talvi on tavannut olla Pate Pollean kulta-aikaa pärjäämisen suhteen ja niin on käynyt taas tänä talvena. Hämäläinen kertookin talveen tähtäyksen olleen taas tietoista.

”Vastus on talvella sopivampi ja tämä menee talvisin oikeastaan täysin samoja vauhteja kuin kesäisin. Sillä ollaankin ajateltu ajaa kilpaa talvisin, ja kesäisin hevonen puolestaan saa huilata. Pitää nyt katsoa missä Vermon jälkeen jatketaan, kun vähän tulevien ravien sarjamääritykset hirvittävät", Hämäläinen arvuuttelee.

Pate Pollea juoksee Vermon Toto75-pelin kuudennessa kohteessa lähdössä 10. Toto75-pelissä on jaossa jackpot-rahaa 70 000 euroa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi