Villiveko pääsee kiihdyttämään lauantaina matkaan numerolla kuusi.
Villiveko pääsee kiihdyttämään lauantaina matkaan numerolla kuusi.Kuva: Pekka Salonen

Toto75-ennakko Vermo: Suomisella kova kaksikko haastajadivisioonassa

Lauantainen Toto75-kierros ajetaan maan pääradalla Vermossa.

Jussi Suomisen tallista Toto75-kierroksella kilpailee neljä hevosta, joista kaksi starttaa heti viikon pääpelin toisena kohteena ajettavassa kylmäveristen haastajadivisoonakarsinnassa. Viime kesänä Derbyssä kolmanneksi sijoittunut Aika-Vastus hakee menestystä takarivistä numerolla yhdeksän. Maanantaina hevonen sijoittui Mikkelissä viidenneksi.

”Se lähtö näytti jo etukäteen haastavalta lähtöpaikan vuoksi. Hevonen joutui tulemaan viimeisen tuhannen kolmatta ja päätöskaarteen neljättä, joten ei mennyt helpoksi. Tämä kuitenkin on sellainen 400-500 metrin kirihevonen. Tuolta se voisi saada tarvitsemansa juoksun”, Suominen ajattelee.

Tallikaveri Villiveko kiihdyttää samaisessa lähdössä matkaan eturivistä numerolla kuusi. Viime starttiin ruuna tuli useamman kuukauden tauolta sijoittuen keulapaikalta kakkoseksi.

”Tällä on ollut vähän koko ajan pieniä ongelmia, mutta oli hevonen siihen nähden asiallinen tauolta. Luulen sen vain petraavan startti alla ja mielestäni pärjäämisen pitäisi olla ihan mahdollista. Nyt vielä varustukseen lisätään vetolaput”, Suominen kertoo.

Suvelan Unelma hakee kylmäveristen avoimessa tammatähdessä menestystä radalta seitsemän. Suominen uskoo 8-vuotiaaksi kääntyneen tamman pääsevän nopeana avaajana iskuasemiin, vaikka lähtöpaikka on ulkona.

”Eiköhän edessä ole jälleen reissu kärjen tuntumassa. Se ei ole innokkain voittamaan, mutta seurailee kavereita hyvin. Viimeksi kiriluukut aukesivat turhan myöhään”, valmentaja kertaa.

”Ihan kunnossa hevonen edelleen on ja on sillä tässäkin sauma toton tuntumaan”, hän lisää.

Tallin neljäs edustaja Vermossa on kylmäveristen tammavolttiin paalulta kiihdyttävä Kesä-Kohu, jonka suoritus viimeksi oli positiivinen hevosen sijoituttua kolmanneksi.

”Hyvin tamma kiihtyy voltista matkaan ja saa ainakin juoksun. Se on ollut starteissa vähän haahuilija, eikä kavereiden ohittaminen ole aina innostanut. Viimeksi Moilanen (Ari) kuitenkin kehui hevosen tulleen tavallista pirteämmin maaliin. Voitto olisi toki yllätys, mutta hyvä sijoitus ei", Suominen summaa.

Toto75-pelissä on jaossa jackpot-rahaa 70 000 euroa. Peliaika kierrokselle päättyy poikkeuksellisesti kello 15.45.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi