Vain kerran hävinnyt Ari Potter on Ruunaruhtinaan mielenkiintoisimpia osanottajia.
Vain kerran hävinnyt Ari Potter on Ruunaruhtinaan mielenkiintoisimpia osanottajia.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko: Voittokone mittauttaa tasonsa Ruunaruhtinuudessa – "Ei ole mikään pikkuinen tikuttaja"

Jani Suonperän valmentama 6-vuotias Ari Potter kamppailee viikonloppuna Ylivieskassa Ruunaruhtinuudesta.

Uransa 15 startista 14 voittanut Ari Potter saapui Suomeen vuoden vaihteessa, kun Jani Suonperä osti Norjassa syntyneen ruunan itselleen Ruotsin kovimpiin kylmäverimiehiin lukeutuvan Öystein Tjomslandin tallista.

Edellisvuonna hevonen kilpaili vain kahdesti ja taukoa sillä oli alla heinäkuun lopusta alkaen. Hevosella oli tuolloin hankoside reagoinut jo toista kertaa urallaan, mutta siitä huolimatta se kiinnosti Suonperää.

”Katselin sen startteja ja lämmityksiä Ruotsin puolelta ja niissä hevosen rauhallinen käytös erityisesti miellytti minua. Lisäksi tällä on selkeä ravi. Ei ole mikään pikkuinen tikuttaja”, Suonperä kertoo ja toteaa hevosen myös pitkälti vastanneen niihin odotuksiin, joita hänellä sitä ostaessaan oli.

Suomen ura Ari Potterilla käynnistyi maaliskuussa upealla Toto75-voitolla Joensuussa, jossa hevonen karkasi vastustajiltaan tavoittamattomiin viimeisellä puolikkaalla. Tuon jälkeen Ari Potterin kanssa pidettiin muutaman kuukauden tauko, kunnes se leikitteli juhannuksena Härmässä keulasta ykköseksi. Viimeisimmän starttinsa ruuna juoksi heinäkuun alussa Halsualla, josta tuloksena oli taas helppo voitto hienolla 24,7/2140 metriä tuloksella. Suonperä kertoo olevansa erittäin tyytyväinen ruunansa otteisiin Suomessa.

”Helposti se on lähtönsä voittanut ja tosi hyvin hevonen on lähdöt ottanut. Kotioloissa ei ole tullut ilmi missään vaiheessa mitään miinusmerkkistä.”

Ari Potter on näyttävä kylmäverinen.
Ari Potter on näyttävä kylmäverinen.Kuva: Anu Leppänen

Ylivieskan Ruunakunkkarit ovat varmasti reilun 33 000 euron voittosumman keränneen Ari Potterin uran kovin koitos tähän mennessä. Kaksi matkaa sisällään pitävän kilpailun voittaja ratkotaan kokonaisaikojen perusteella.

”Mielestäni se pystyy vähintään kolmen porukkaan kokonaiskilpailussa, mutta nyt hevonen saa itse näyttää onko siitä näihin karkeloihin”, Suonperä juttelee.

Ruunat juoksevat perjantaina 1600 metrin avausmatkan johon Ari Potter sai radan yhdeksän. Lauantain lähtöradat 2600 metrin matkalle ovat käänteiset, joten päätösmatkalle hevonen avaa matkaan radalta neljä. Alustavasti Suonperä pitää Ari Potterille 1600 metrin matkaa parempana.

”Ei minua kuitenkaan huoleta etteikö tämä menisi myös sitä pitkää matkaa. Lähtöasetelmat meillä on molemmille matkoille asialliset, ja saadaan varmaan molempina päivinä selkäjuoksu”, Suonperä pohtii.

Ari Potterin jatkoon valmentaja suhtautuu rauhallisesti, kun hevonen on aiemmin kärsinyt ongelmista. Nyt kaikki keskittyminen on asetettu Ylivieskan viikonloppuun ja tulevia startteja mietitään myöhemmin.

”Katsotaan missä tilanteessa hevosen kanssa ollaan viikonlopun jälkeen. Ylivieskasta kun nappaisi sen 25 000 euroa, saa muutaman kuukauden miettiä mitä tekisi seuraavaksi”, Suonperä naurahtaa.

Varustuksen suhteen Ari Potter jatkaa Ylivieskassa samoilla vermeillä kuin aiemmin. Kitarauta, pumpulit korvissa ja hokkikengät jalassa.

”Ei ainakaan suttaa tyhjää, kun on hokit alla”, Suonperä toteaa.

Ari Potter juoksee lähdössä 11, joka on Toto75-pelin seitsemäs kohde.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi