MAS Capacity ja Jorma Kontio. Kuva: Anu Leppänen
MAS Capacity ja Jorma Kontio. Kuva: Anu Leppänen

Toto75 Färjestadissa – ”Nyt ei ole Admiral-hirmua vastassa”

Färjestadissa ajetaan lauantaina Norjan ja Ruotsin yhteinen Toto75-kierros. Hopeadivisioonassa on mukana kaksi kovaa suomalaisravuria, SM-kisan kolmonen ja nelonen.

Jonna Irrin Majestic Man oli SM-kisan kolmonen ja Team Melkko & Sorosen MAS Capacity neljäs. Färjestadin mailille ne joutuvat lähtemään radoilta 8 ja 7. Mutta vastus on sopiva, ja suomalaiskaksikko omaa hyvät mahdollisuudet kärkitaistoon.

”MAS Capacity teki Vermossa hyvän juoksun. Jonkun kellotuksen mukaan se tuli viimeiset 400m 07,9, vaikka vetonarujen kanssa oli ongelmaa. Suomen reissun jälkeen se on tuntunut hyvältä. Lähtöpaikka on ikävä, kun vielä Färjestadissa rata kallistuu ulompana väärään suuntaan, niin se on miinus ulkoradoilta lähteville. Capacity on nuorempana laukannut sellaisilla radoilla, mutta on se toki hevosena mennyt eteenpäin. Se kyllä osaa lähteä reippaasti, eikä nyt ole vastassa Admiral Asin -kaltaista hirmua. Voi olla, että joudumme ajamaan kengät jalassa. Jos lähtö onnistuu, ja vetonarut toimivat, niin odotuksia on”, Janne Soronen kertoi.

Melkon Kenzoki Boko starttaa Klass II:ssa. Arpaonni ei ollut sillekään suosiollinen. Jorma Kontion ajama voitokas ruuna on mailin volttilähdössä radalla 12.

”Se oli viruksessa ja myös silmän kanssa oli murheita, siksi taukoa on ollut. Nyt se on pitkään ollut terve, ja olemme päässeet valmentamaan normaalisti. Kenzoki olisi liukas lähtemään ja vielä voltista. Se ei pääse nyt hyödyntämään niitä ominaisuuksia, rahasija on tavoitteena. Radoilta 1-7 olisimme ajaneet voitosta”, Soronen totesi.

Klass I:ssä on mukana kaksi mielenkiintoista suomalaista. Reima Kuislan omistama Mandela Zon palaa tauolta Janne Korven ohjastamana. Talli Lillin Tattoo Avenger voitti viimeksi Bergsåkerissa 75-lähdön. Magnus A Djuse on jälleen Mika Haapakankaan valmennettavan ohjissa.

Lisää menijöitä Haapakankaan tallista juoksee päätöskohteessa pronssidivisioonassa. Mika Forss ottaa toistamiseen tuntumaa kovakapasiteettiseen Gogobet Sisuun. 2640 metrin matka suosii Googoo Gaagaan poikaa.

Färjestadin pääkilpailu on perinteinen Unionskampen, jossa ruotsalaiset ja norjalaiset kylmäveriset kamppailevat 300 000 kruunun voitosta. Norjassa syntynyt, mutta Ruotsia edustava Tangen Haap saa kärryilleen Erik Adielssonin. Valmentaja Björn Karlsson on ajanut 108 Tangen Haapin 113 kilpailusta. ”Itse olen nyt ajokiellossa. Tangen Haap on helppo ajettava, Erik saa itse laatia taktiikan, miten ajaa. Hevosen kunto on niin hyvä kuin se voi olla. Tähän lähtöön olemme tähdänneet”, Karlsson kertoi ATG:llä.

Odd Herakles, Tekno Odin ja Lome Brage ovat voittaneet sekä Elitkampenin että Unionskampenin. Tangen Haap on valloittanut Elitkampenin 2019 ja hakee nyt ensimmäistä Unionskampenin voittoa.

Färjestadin Toto75-kierros käynnistyy lauantaina kello 17.20.

Tästä toto-kohteisiin

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi