Morison puolustaa Pelimanni-ajon voittoa Kaustisella. Juha Utalan ohjastama ruuna on yksi ideavihjeen kolmesta tukipilarista.
Morison puolustaa Pelimanni-ajon voittoa Kaustisella. Juha Utalan ohjastama ruuna on yksi ideavihjeen kolmesta tukipilarista.Kuva: Mia Mäki-Maunus

Hevosurheilun Toto75-ideavihje Kaustinen: Varustemuutokset tuovat uutta virtaa

Lauantain ideavihje laaditaan kapeasti kolmen tukipilarin varaan. Kaksi ensimmäistä on kohteidensa paljon pelattuja, mutta tasaiseen päätöskohteeseen otetaan rohkeasti kantaan asettamalla yksin kupongille varustemuutoksista piristyvä Heide K. 

Varmamme aloitti helmikuussa suoraan pitkältä tauolta lupaavasti jyräämällä joukon hänniltä vielä totoon. Joensuussa 75-lähdössä tamma kiersi parijonosta viimeisellä takasuoralla jykevästi johtavan rinnalle. Maalisuoran alussa se eteni jo kärkeen, mutta taipui päätössatasella kärkitaistosta kuudenneksi.

Esitys oli lupaava ja varsinkin iltapäivän kilpailuun suunnitellut varustemuutokset tuovat paljon uskoa lisää, että tamma tänään pärjää.

”Heide K. palautui hyvin Joensuun kilpailun jälkeen, mutta nopeasti ilmeni sen olleen kovassa kiimassa, mistä lopun sulaminen todennäköisesti johtui”, valmentaja Mika Lappalainen kertoo. ”Lauantaina ei ole kiimasta enää haittaa ja ihan luottavaisena tullaan kilpailuun. Aikaisemmissa starteissa on ollut korvat kiinni maaliin saakka sekä avovehkeet. Nyt on tarkoitus avata korvat sekä päävarustukseen lisätä vedettävä puolilaput. Kenkiä ei riisuta, mutta ainakin hokit otetaan pois.”

Avauskohteen Mr Stahl oli kauden avauksessa vielä tasainen, mutta parantaa otteitaan saatuaan kovan startin kroppaansa. Ennakkotietojen mukaan kevään kotimaisiin suurkilpailuihin tähtäävä menijä kilpailee ilman kaikkia kenkiä, mikä tuo siihen yhden tai kaksikin vaihdetta vielä lisää.

Tästä kupongille

Hevosurheilun Toto75-ideasysteemi Kaustinen

Toto75-1: 1 Mr Stahl (7, 8)

Toto75-2: 5, 3, 2, 4, 11 (12, 8)

Toto75-3: 2, 11, 8, 10, 9, 3, 6 (4, 5)

Toto75-4: 4, 2 (6, 7)

Toto75-5: 5 Morison (11, 6)

Toto75-6: 3, 4, 9, 5 (2, 10)

Toto75-7:10 Heide K. (16, 8)

1 x 5 x 7 x 2 x 1 x 4 x 1 = 280 riviä – 14,00 euroa 0,05 euron peruspanoksella.

Valmentajakommentit Mobiilihepasta

Lähtö 2

Panu Ahonen: Northwind Mega (8) oli hyvä viimeksi ja tuli voimissaan maaliin ilman kiritilaa. Vaikea arvioida uusia vastustajia vastaan.

Lähtö 4

Pekka A. Ylitalo: Bellukalla (9) koelähtö takana reiluun vuoteen ...katomma miten suoriutuu.

Pekka A. Ylitalo: Belmiskan (10) kanssa ei suuria odotuksia. Starttiin koska lähirata.

Lähtö 10

Minna Niinikoski: Bullet Caviar (1) palautui hyvin karsinnasta, joka vei hevosta taas eteenpäin. Odotan tiukkaa kisaa, missä uskon Bullet Caviarin vahvana ja rehtinä hevosena antavan kovan vastuksen muille.

Pinja Puustinen: Justpaymybills (2) teki viimeksi oikein hyvän esityksen, ja sen perusteella suunta on oikea. Kaikki pitäisi olla ok. Viimeistelyssä normaali virkeä.

Jani Huhtala: Allyhills Dreamin (7) pitäisi nyt startti alla olla parempi, vaikka kotona ajopaikat on mitä on. Paria numeroa pienemmällä numerolla olisi ollut jotain odotuksia. Nyt riippuu tuurista miten pärjää.

Panu Ahonen: Northwind Magna (12) on istunut pussissa nyt monta kertaa putkeen. Täysissä voimissa maaliin viimeksi ja hävisi siinä ainakin hopean. Kiertää korkealle, jos kaikki menee hyvin.

Lähtö 11

Panu Ahonen: Elena K.J. (14) oli hyvä viimeksi, kunto taitaa olla löytymässä. Vaatinut nätin juoksun talvibalanssilla, joten paikka on vastaan.Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi