Kenneth Haugstad ajaa Heavy Soundia. Kuva: Jarno Unkuri
Kenneth Haugstad ajaa Heavy Soundia. Kuva: Jarno Unkuri

Toto75 Mantorpissa: Elian Web haastaa Heavy Soundin

Heavy Sound voitti viime lauantaina kultadivisioonan Axevallassa. Daniel Redénin valmennettava saa Mantorpissa vastaansa Team Melkko & Sorosen Elian Webin.

Kenneth Haugstadin ajama Heavy Sound lähtee ykkösradalta. Jorma Kontion ohjastama Elian Web sai vihdoin hyvän lähtöpaikan ja starttaa suosikin viereltä.

”Hyvä fiilis jäi Axevallan juoksusta, kun odotukset olivat maltilliset Eskilstunan tammikuun startin jälkeen. Jomppe ajoi varovasti, vaikka Eetu joutui alun kiertämään kolmannen kautta johtohevosen rinnalle. Sille jäi voimia, kun Disco Volante ei edessä vetänyt. Pääasia oli, että Eetu suoritti hyvin, ja nyt on startti kropassa. Mantorpissa on pieni mahdollisuus, että ajamme ilman etukenkiä. Sillä saataisiin vähän lisää starttinopeutta”, Katja Melkko kertoi.

Melkon tallista nähdään 75-kohteissa myös kaksi muuta hevosta. Joker Boko juoksee kakkoskohteessa. Lähdön ennakointi muuttui, kun Timo Nurmoksen voitokas Kapten Brodde jäi pois. ”Joker Boko laukkasi viimeksi Axevallassa, kun Kontio veti korvapallot. Hevonen lähti painamaan liian kovaa, kun voimia oli. 2600 metrin matka sopii, hevosella on hyvä fysiikka. Odotukset ovat hyvät. Pieni mahdollisuus on myös Joker Bokon kanssa, että ajaisimme ilman etukenkiä”, Melkko selvitti.

Axevallassa kakkoseksi taistellut Honey Journey juoksee Diamantstoetissa, joka on 75-pelin neloskohde. ”Honey Journey oli tosi hyvä Axevallassa, ja teki kovan juoksun. Olimme tosi tyytyväisiä hevoseen. Honey Journey on aina treenannut todella hyvin, nyt se alkaa suorittamaan samalla tavalla myös starteissa. Axevallan jälkeen sitä on vain palauteltu”, Melkko sanoi.

Suomalaisten omistamia, kasvattamia ja valmentamia hevosia kilpailee 75-kohteissa muitakin. Hopeadivisioonassa on varsinainen suomalaisryntäys, mutta ruotsalaiset veivät voiton lähtörata-arvonnassa. Payet D.E. on kuutospaikalla, Religious kasilla, Majestic Man ja Kaptah joutuvat lähtemään takarivin uloimmilta radoilta. She is Cecilia juoksee stayerkisassa.

Jo ennen 75-kohteita taistellaan 100 000 kruunun ykkösestä. Perfect Storm ja MAS Credit ovat paalulla. Ready Trophy lähtee 20 metrin takamatkalta. Alkulähdöissä nähdään Quite Special ja Thai Ming.

Toto75 käynnistyy Mantorpissa klo 17.20

Tästä Toto-kohteisiin

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi