Aleksi Kytölän valmentama Lumi-Pinja on noussut vahvaan syysvireeseen.
Aleksi Kytölän valmentama Lumi-Pinja on noussut vahvaan syysvireeseen.Kuva:Jarno Unkuri

Vahvistunut Lumi-Pinja vastaili keulapaikalta sitkeästi - "Nyt rupeaa palaset loksahtelemaan kohdalleen"

Perjantain Toto5-kisat käytiin Seinäjoella. Yksi voittajista oli Aleksi Kytölän valmentama Lumi-Pinja, jolle voitto oli toinen perättäinen.

Toto5-pelin kolmas kohde oli enintään 10 000 euroa tienanneiden kylmäveristen ryhmäajo.

Lähdön suosikiksi luotettu Lumi-Pinja oli heti alussa nopein Heikki Hietasen karautettua tamman kanssa keulapaikalle. Ensimmäinen kierros merkattiin suosikin nimiin aikaan 28,5. Toista ilman vetoapua ravannut Turen Touhu piti läpi matkan keulahevosen rinnalla vauhdin tasaisen reippaana, mutta keulassa juossut suosikki onnistui pitämään sen ulkopuolellaan maaliin asti 31-vauhtisella päätöstuhannella. Turen Touhun jälkeen maalilinjan kolmantena ylitti Helmi Kevätön.

Lumi-Pinjan voittotulokseksi kirjattiin 29,8ake.

Aleksi Kytölä oli lähtenyt valmennettavansa kanssa Seinäjoen iltaan luottavaisin mielin.

”Odotin siltä kyllä pärjäämistä, mikäli vain ravaa koko matkan. Keulasta se on aina tavannut vastata sitkeästi maaliin saakka”, puhelimitse tavoitettu Kytölä kertoo.

Voitto oli 6-vuotiaalle tammalle toinen perättäinen napakymppi.

”Nyt rupeaa palaset loksahtelemaan kohdalleen. Tällä on ollut hieman tavallisia nuoren suomenhevosen vaivoja, tamma on nyt vahvistunut huomattavasti, joten se ravaa ja kestää valmennusta paremmin”, Kytölä taustoittaa.

Hänen mukaansa hevosella on vielä merkittävästi varaa kehittyä tulevaisuudessa.

”Tätä ei ole kyllä vielä mitenkään ahdisteltu menemään. Tosi nätisti sitä on tähän asti laiteltu”, Kytölä toteaa.

Markku Lumiahon kasvattaman Lumi-Pinjan omistaa oululainen Keijo Lindgren. Yhteistyö Kytölän ja Lindgrenin välillä on jo pidempiaikainen.

”Heidän hevosiaan minulla on ollut jo monia vuosia. Vaikka välillä ei olla pärjättykään, eivät ole ensimmäisenä olleet valmentajaa vaihtamassa vaan ovat uskoneet tekemiseemme”, Kytölä kiittelee.

Tänä kesänä takaisin Suomeen koko kalustonsa siirtänyt Kytölä uskoo valmennettaviensa kisaavan kohta laajemmalla rintamalla, kunhan ei toivottu vieras saadaan karistettua tallista pois.

”Meillä on pyörinyt nyt joku virus tallissa, kuten monessa muussakin paikassa näin syksyisin. Kunhan nyt pakkaset tulevat, niin varmasti hevoset tervehtyvät ja päästään ajelemaan enemmän kilpaa.”

Illan yksi avainhahmoista oli kaksi Toto5-voittoa ohjastanut Tapani Salojensaari. Ensimmäinen voitoista tuli oman tallin Julienne Canella ja toinen Jussi Salojensaaren valmentamalla ja omistamalla Lex Nicolaksella.

Pääpelin avauskohteessa paras oli Tino Keväänrannan ohjastama Begin To Trust. Voitto oli Seppo Åkerlundin valmentamalle 10-vuotiaalle tammalle kauden neljäs.

Toinen kohde meni vahvan loppuvedon parijonosta esittäneelle Honor Boostille. Teuvo Hautamäen valmentaman ja omistaman ruunan ohjastuksesta vastasi veljenpoika Marko Hautamäki.

Juha Länsimäki ohjasti raveissa kaksi voittoa. Voitot tulivat Emmi Vanha-Patokosken valmentamalla Joannamariella ja Antti Pöytälaakson Tarokilla.

Ravien muut voittajat olivat Harjan Coria/Pertti Ketola, Topeva/Jaakko Honkonen ja Sjö Kongen/Heli Perkiö.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 5 Begin To Trust, 29,01 %, 2,31 €

Toto5-2: 10 Honor Boost, 3,86 %, 36,37 €

Toto5-3: 3 Lumi-Pinja, 28,16 %, 71,28 €

Toto5-4: 2 Julienne Cane, 7,75 %, 437,78 €

Toto5-5: 5 Lex Nicolas, 12,95 %, 2322,66 €

Vaihto: 64 320,03 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi