Menohaluja uhkuva Way To Go hyvävireisenä kahden kisan viikkoon
Antti Teivainen ajaa Way To Gota viikon molemmissa kisoissa.Kuva: Jarno Unkuri

Menohaluja uhkuva Way To Go hyvävireisenä kahden kisan viikkoon

Kristian Lellalle valmentajauran ensimmäisen voiton viime tiistaina tuonut Way To Go kilpailee tällä viikolla sekä Vermossa että Teivossa.

Way To Gon ensimmäinen voitto yli kahteen vuoteen tuli oikein makoisaan paikkaan. Ruuna oli loistava GLi Grand Prixin karsinnoissa viime tiistaina, kun se puristi johtavan rinnalta komean esityksen päätteeksi vakuuttavaan ykkössijaan. Sen lisäksi että voitto oli Lellan ensimmäinen treenarina, tuli se myös kilpailussa, jota sponsoroi yritys, jonka toimitusjohtajana hän työskentelee.

”Vähän juhlistimme kakkukahveilla. Vieläkin on niin hyvä fiilis, että sillä pääsee pitkälle”, Lella hehkuttaa. ”Täysin itse on laitellut hevosen, niin kyllä tuli hyvä mieli.”

Lauantaina Way To kilpailee Teivossa GLi Grand Prixin finaalissa, mutta sitä ennen ruuna on tositoimissa jo keskiviikkona Vermon Toto65-kierroksella. Vaikka päätähtäin on lauantain loppukilpailussa, odottaa Lella hyvää panosta hevoseltaan myös Vermossa.

”Lähden siitä, että Way To Go on keskiviikkona hyvä”, Lella painottaa. ”Hevosella ei ole mitään vaivaa. Se on virkeä, hyvällä tuulella, reipas ja nauttii elämästään. Ajoin hevosella viimeksi sunnuntaina, ja nyt se on todella levollinen."

"Oli pakko ottaa tämä Vermon startti ennen lauantaita. Teivon kisa on meidän päätavoite, eikä hevonen olisi muuten ollut hereillä viikonloppuna, kun se on parhaimmillaan lyhyellä starttivälillä. Ennen viimeisintä kisaakin oli vain muutaman päivän huili starttien välissä, ja silloin hevonen oli todella hyvä.”

Way To Go kilpailee keskiviikon kahdeksannessa lähdössä, jossa enintään 33 000 euroa tienanneet lämminveriset ottavat mittaa toisistaan. 8-vuotiaalla ruunalla oli myös tuuria rata-arvonnassa, kun se pääsee matkaan kakkosradalta Antti Teivaisen ohjastamana.

”Menestystä lähdetään hakemaan Vermostakin, mitään suojajuoksua ei haeta, vaikka lauantaina onkin finaali edessä.”

Way To Go jatkaa keskiviikon startissa lähes samoilla varusteilla, joilla se kilpaili viimeksikin. Ainoa muutos tulee kuskin vinkistä.

”Vähän kuolaimia muutetaan, mutta mitään isoa muutosta ei tehdä. Kengitys ratkaistaan vasta paikan päällä. Voi olla, että edestä riisutaan kengät.”

Ratojen ulkopuolella Lella kuvailee Way To Gon olevan ”vähän kovis”. Valmentajan mukaan sen kanssa on kuitenkin helppo toimia, eikä se ole varsinaisesti ilkeä hevonen.

”Se luimistelee ja kääntää helposti takapuolensa, mutta en usko sen olevan oikeasti sellainen. Se vähän haluaa välillä näyttää, mutta ei se oikeasti potkaise. Vähän tuittupää se on, mutta loppuen lopuksi aika pehmeäkin, kun sen kanssa pääsee väleihin. Pullarinverkkoa sillä täytyy käyttää ajaessa, koska se painaa niin paljon, sillä on niin kovat menohalut.”

Menohaluja tällä viikolla kaivataankin, kun hyvävireinen hevonen hakee menestystä molemmista koitoksistaan.

”Toivotaan parasta ja pelätään pahinta”, Lella naurahtaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi