Hachiko de Veluwe palaa vajaan viiden kuukauden tauolta tositoimiin The Onionin lähdössä Solvallassa.
Hachiko de Veluwe palaa vajaan viiden kuukauden tauolta tositoimiin The Onionin lähdössä Solvallassa.Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Elitloppet-lippuja jaossa Solvallassa – Hachiko de Veluwe avaa kautensa

Keskiviikon Jägersron ja Solvallan T86-kierros huipentuu lämminveristen The Onionin lähtöön.

Solvallan kilpailupäällikkö Anders Malmrot on jakanut Elitloppet-kutsuja toistaiseksi kitsaasti, mutta nyt sellaisen saanee Missle Hill.

Oriin viime kausi oli jättimenestys. Se voitti kaikki lähtönsä lukuun ottamatta Elitloppetin karsintaa ja finaalia, joissa se oli toinen ja viides, sekä Mikkelin St Michel –ajoa, jossa se laukkasi harvinaisesti lähtöön.

St Michelin jälkeen Missle Hill voitti neljästi: mm. miljoonan kruunun 5-vuotislähdön Jubileumspokalenin ja 750 000 kruunun ykköspalkinnolla ajetun STL Openin. Kausi päättyi jo syyskuun lopussa.

Lähes seitsemän kuukauden tauko arveluttaisi melkein minkä tahansa muun hevosen kohdalla, muttei Missle Hillin. Valmentaja Daniel Redénin tavaramerkki on tuoda huippuhevoset valmiina tauolta, ja kun tarjolla on vielä Elitloppet-lippu, kaikki tarpeellinen lienee tehty voiton eteen. Kaiken lisäksi starttiraketti sai mailin ryhmään parhaan mahdollisen lähtöpaikan, kakkosradan.

Milliondollarrhyme avasi viimeksi kautensa loistoesityksellä ja kiri kolmannesta parista sisältä kakkoseksi keulavoittaja Ecurie D:n jälkeen. Startti alla kahden viime vuoden nelonen on Missle Hillin ykköshaastaja ja vahvoilla tämänkin vuoden Elitloppetiin.

Forfantone Am oli Ecurie D:n takaa viimeksi sen ja Milliondollarrhymen jälkeen kolmas. Kauden kaksi ensimmäistä lähtöä se on juossut ilman takakenkiä, ja nyt riisutaan kaikki kengät pois. Nähtäväksi jää, millaisen lisävaihteen se hevoseen tuo. Neljännen kovan, Finlandia-ajoonkin ehdolla olevan Click Baitin, osakkeita laskee kymppirata.

Suomalaisväriä lähtöön tuo Lars Ingman Oy Ab:n derby- ja Suur-Hollola-voittaja Hachiko de Veluwe. Myös sen valmentaja Timo Nurmos tietää, miten hevoset laitetaan voittovireeseen tauolla, ja teki sen viime vuonna Hachikollakin.

Nyt tehtävä on kuitenkin toisenlainen, kun vastassa on Elitloppet-tason hevosia mailin ryhmässä. Olisiko kyseessä testi mahdollista Finlandia-ajoa ajatellen?

Peli Jägersron ja Solvallan T86-kierrokselle sulkeutuu keskiviikkona 21.30. The Onionin lähtö päättää rivin kello 22.51.

Toto-kohteisiin:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi