Timo Nurmoksella ja Jorma Kontiolla on keskiviikkona Eskilstunassa huippumielenkiintoinen ilta.
Timo Nurmoksella ja Jorma Kontiolla on keskiviikkona Eskilstunassa huippumielenkiintoinen ilta. Kuva: Anu Leppänen

T86-ennakko: Nurmoksen Suomen derby- ja kriteriumvoittajat ilman kenkiä?

Hachiko de Veluwen surkeat lähtöratatuurit hellittivät vihdoin, ja Eskilstunan T86-kierroksella sillä on vihdoin paikka riisua kengät pois.

Suomen kolmen vuoden takainen derbyvoittaja Hachiko de Veluwe on ollut rata-arvonnoissa pitkään epäonninen. Ja vähän muutenkin.

”Hoitaja oli katsonut, että viimeksi sillä oli hyvä lähtörata kaksi vuotta sitten – ja sekin Suur-Hollola-ajon finaalissa. Siihen sai välierävoittajalle valita itse radan. Sen jälkeen Hachikolla on ollut kerran viitosrata, ja silloin sen päälle ajettiin”, Timo Nurmos huokaa.

”Nyt hevonen on ollut jo pitkään hyvä, mutta saanut huonoilta paikoilta toivottomia juoksuja. Niin se sai oikeastaan 11-paikalta viimeksi Rättvikissäkin, mutta oli hyvä kolmas ja olisi voittanut, jos matkaa olisi ollut vähän lisää.”

Keskiviikoksi Eskilstunaan voi olla vielä lisävaihde luvassa. Hachiko de Veluwella on ilmoitettu ajettavan ilman kenkiä.

”Se varmistuu lämmityksen jälkeen, mutta siitä pitäisi olla tälle hevoselle iso etu. Huonoilta paikoilta ei ole vaan aikaisemmin viitsitty kenkiä riisua. Yhden kerran on aikaisemmin ajettu ilman kenkiä, ja silloin tuli lähtölaukka ihan muusta syystä. Periaatteessa Hachiko ei laukkaa koskaan kuin häiriöstä”, Nurmos mainitsee.

”Ainahan juoksut voi muutenkin mennä pieleen, mutta jos mitään ei satu, niin hyvin Hachikon pitäisi näitä hevosia vastaan riittää.”

Viime vuoden kriteriumvoittaja Sahara Jaeburn on kilpaillut tänä vuonna vain kerran, mutta se johtuu valmentajasta eikä hevosesta. Nurmoksen tavaramerkki on rakentaa suurkilpailuvoittajia vähillä starteilla, ja Sahara Jaeburnillakin on tällä kaudella vain yksi tähtäin.

”Derbyä ei ajeta vielä, se ajetaan vasta myöhemmin. Koitetaan saada hevonen mahdollisimman hyväksi siihen”, Timo Nurmos linjaa.

”Tähän asti kaikki on mennyt viimeisen päälle hyvin. Viimeksi oli huono paikka, ja käskin kuskin ajaa kiltisti. Hevonen tuli voimissaan maaliin ja meni täydellä matkalla 11-ennätyksen. Siihen ei voinut olla kuin tyytyväinen. Kaikki on ollut hyvin sen jälkeenkin”, Timo Nurmos kehuu.

Tähänkään lähtöön hän ei vielä suuremmin tähtää, mutta vähintään rivien välistä siihen voi lukea satsattavan vähän enemmän kuin viime lähtöön.

”Tähän asti on ajettu rautakengässä. Katsotaan tälläkin, miltä lämmitys näyttää ja millainen päivän vire on ja mietitään, riisutaanko kengät pois”, Nurmos suunnittelee.

Entäpä taktiikka, onko luvassa rohkeampaa ajoa kuin viimeksi?

”Kuski ajaa niin kuin parhaaksi näkee. Aidan vierestä ei auta huudella.”

Nurmoksen kommentit muista Eskilstunan T86-hevosista:

Sixten Roc (T86-2) voitti viimeksi varmaan tyyliin. Se on 3-vuotias, ja sillä on vasta vähän startteja, mutta se on ihan ok hevonen.”

Black And Quick (T86-4) on tosi hyvässä kunnossa ja hyvin sarjoissa sisällä. Se voitti viimeksi vakuuttavasti kuolemanpaikalta ja on ehkä meidän ennakkoon paras voittosauma.”

Boston Wise L. (T86-7) on hirmu hyvässä kunnossa. Toissa kerralla se voitti 10-ajalla kuolemanpaikalta, ja viimeksi se oli kuolemanpaikalta 75-lähdössä kolmas. En ala vertailemaan sitä Sahara Jaeburniin. Sillä ei ole Italiassa syntyneenä samanlaista isoa maalia kuin Jaeburnilla, joten ajetaan näitä lähtöjä mitä on. Kummankaan menestys ei yllättäisi.”

Amalencius B.B. (T86-8) on myös hyvässä kunnossa. Se on pumpulisormin ajettava hevonen, mutta viimeksi kuski otti 75-lähdön laukan omaan piikkiinsä. Laukan jälkeen se toimi hyvin toisten takana ilman kenkiä, ja niin on tarkoitus jatkaa. Kasirata Eskilstunan kapealla radalla on hankala paikka, mutta hevonen on hyvin sarjassa sisällä ja pystyy pärjäämään, jos juoksu onnistuu.”

Eskilstunan T86-kierroksella on täysosumien kesken jaossa 479 180 euron jackpot. Peli sulkeutuu keskiviikkona kello 20.20.

Toto-kohteisiin:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi