Imperator ja Örjan Kihlström Vermossa.
Imperator ja Örjan Kihlström Vermossa.Kuva: Anu Leppänen

Toto86-ennakko Bollnäs ja Åby: Imperator mailin ryhmässä, Weikko aloittaa

Bollnäs ja Åby toimivat 86-keskiviikon rataparina. Illan seuratuin hevonen Bollnäsissa on Weikko, joka nähdään 4-vuotiaiden kylmäveristen Prinsessan Madeleines Pokalissa jo ennen 86-kohteita. Suomalaisittain mielenkiintoa on paljon myös 86-kakkosessa, jossa Imperator kilpailee.

Tero Lehterän kasvattama ja omistama Imperator voitti Vermossa Finlandia-päivänä Ruotsin pronssidivisioonan ja olisi päässyt mukaan myös Elitloppet-lauantain finaaliin. Daniel Redén ilmoitti Maharajahin pojan Bollnäsiin, jossa ajetaan mailin ryhmä. Imperator sai kymppiradan. Hyviltä paikoilta lähtevät Edelweiss ja Diabel ovat suosikkeja, mutta myös Imperator kuuluu pelihevosiin.

”Jätimme finaalin ajamatta. Laskin, että siitä tulee todella kova lähtö. Pelkäsin myös, että rata on kova Elitloppet-raveissa. Hevosella on ollut vakava loukkaantuminen, enkä halunnut riskeerata mitään. Ajamme tämän lähdön sen sijaan, taomme raudan vähitellen kuumaksi. Imperator on ollut tosi hyvä kahdessa viime startissa. Se on oikein mukava hevonen, joka menee treeneissä hyvin”, Redén kertoi.

Lisää suomalaisten hevosia kilpailee 3-vuotiaiden Norrländskt Treåringsmästerskapissa, joka on 86-kuutonen. Riikka Avotien kasvattama Venome (Varenne) palaa kuukauden tauolta. Terästallit Oy:n ja Garde Hästar AB:n Chapter One (Chapter Seven) aloittaa 3-vuotiskauden. Reijo Liljendahl on mukana kahdella hevosella. AMG Stablen osaomistama Lavender (Walner) ja Liljendahlin osaomistamia Ronno (Walner) jahtaavat 100 000 kruunun ykköstä. Alessandro Gocciadoron tallista tulee suosikki, joka on kakkosradalta lähtevä Falcon Dany Bar. Vitruvion poika voitti Vermossa Finlandia-päivänä.

”Falcon Dany Bar on tehnyt kaiken oikein sen jälkeen, kun se tuli Skandinaviaan. Se tulee paremmaksi ja paremmaksi koko ajan, kun saa  rutiinia lisää. Minun täytyy olla optimistinen hyvältä lähtöradalta. Hevonen on näyttänyt, että se osaa avata hyvin”, Gocciadoro kertoi.

Pekka Lillbackan kasvattama ja osaomistama ja Öystein Tjomslandin valmentama Weikko ravasi 3-vuotiaana kolme kilpailua Suomessa ja voitti kaikki. Se juoksi kaksi kertaa SE-tuloksen.

Suomenhevosen starttimahdollisuudet ovat vähissä Ruotsissa ja Norjassa, mutta yksi lähtö löytyi. Tjomsland ilmoitti Välähdyksen pojan mailin ryhmään, jonka voittaja saa 150 000 kruunua. Sjö Prinsen (Bork Odin) ja Re Alkapital (Pydin) tulevat myös Tjomslandin tallista. Brenne Borken voitti Tjomslandin ajamana viime vuonna kilpailun ajalla 20,2a/1640, joten vauhdikas maili on odotettavissa.

Åbyn 86-seiskassa kilpailee Talli Metzin omistama Unique Creation, joka Suomessa voitti paljon lähtöjä. Johan Untersteinerin ajama ruuna palasi toukokuun puolivälissä tauolta ja oli kolmas. Unique Creation on menestynyt hyvin pitkillä matkoilla, ja Åbyssä ajetaan stayerlähtö 3140 metrin matkalla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi