Boulder Luke hyvästelee Solvallan – ”Tulee pätkän suolaisesti selästä”
Boulder Luke on nappijuoksulla yllätysvalmis Solvallan T86-päätöksessä.Kuva: Hevosurheilun arkisto

Boulder Luke hyvästelee Solvallan – ”Tulee pätkän suolaisesti selästä”

Jani Oinosen tämän talven Ruotsin turnee päättyy keskiviikkona Solvallan viimeiseen T86-kohteeseen.

Boulder Luke on siinä pelihevosia, muttei ihan kuumimpia suosikeita. Viimeksi Gävlessä ruuna taipui keulasta kymmenenneksi.

”Se oli ihan ymmärrettävää sellaisen kaahotuksen jälkeen, sen startin saa unohtaa. Lopussa katkesi vetopallojen narukin, mutta sillä juoksulla olisi ollut ihan sama, mitä naruja olisi viimeisellä 300 metrillä vetänyt. Se ei olisi auttanut enää mitään”, Jani Oinonen naurahtaa.

”Hevonen ei ottanut onneksi yhtään itseensä vaan on treenannut sen jälkeen hyvin ja ollut pirteä. Edelliskerralla Eskilstunassa sillä oli ensi kertaa vedettävät puolilaput, ja se reagoi niihin tosi hyvin. Mieluusti olisi otettu eturivi, kun ruuna on lähtenyt topakasti, mutta takarivin paikoista ysirata on paras. Mihin siltä pääsee, riippuu tietysti siitä, miten hevoset edestä lähtee.”

”Lähtö on kova, Forssin Mikan hevonen (Global Winner) on mennyt täyttä matkaa 11:tä eikä ketään voi väheksyä. Mutta Boulder Lukekin tulee pätkän suolaisesti selästä ja pystyy ottelemaan kärkisijoista, jos juoksu natsaa”, valmentaja odottaa.

Solvallan ravien ensimmäisessä lähdössä juoksee toisen starttinsa 3-vuotias Nineeleven (Blue Porche), joka avasi uransa Gävlessä nelossijalla ja kovalla täyden voltin ajalla 17,5.

”Niin kova aika tuli yllätyksenä, odotin itse sen pystyvän 19-tulokseen. Mikan mukaan se meni helposti ja varaakin jäi”, Jani Oinonen kehaisee.

”Nyt vastus kovenee, mutta jos ravi mallaa ja hevonen on terve, se pystyy ottelemaan taas rahasijoista.”

Matkarahat olisivatkin mieleen, sillä Jani ja Jenni Oinonen palaavat viikonloppuna Suomeen.

”Tultiin tällä kertaa Paldanin Ronia auttelemaan, kun hänellä oli pulaa henkilökunnasta, ja otettiin hevoset mukaan. Lupasin olla tammikuun loppuun, ja nyt mutta minun pitää olla 8. päivä töissä”, Jani Oinonen perustelee.

”Hirveästi odotuksia ei ollutkaan, mutta pientä jossiteltavaa jäi. Mr Deauville sai niin pahan polkeman jalkaansa, että ei päässyt starttaamaan lainkaan, ja Ithinkimagenius jäi maanantaina Färjestadissa 11-lopetuksessä voimissaan pussiin. Kesä meni hyvin, mutta syksy oli vaikea, ja vikaa etsittiin sieltä ja täältä. Nyt hevonen oli vihdoin hyvä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi