Hail Mary on kultadivisioonan suosikki.
Hail Mary on kultadivisioonan suosikki.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko, Gävle: Iso jackpot pelaajille, kultadivisioonan voittajalle Elitloppet-paikka

Gävlessä ajetaan lauantaina kultadivisioonafinaali Prins Daniels lopp, jonka voittaja saa paikan Elitloppetiin. Finlandia-Ajon voittaja, kolmonen ja vitonen ovat mukana. Pelaajille on Toto75-pelissä 1,7 miljoonan euron jackpot.

Kultadivisioona ajetaan 75-pelin kuutoskohteena. Magnus A Djusen ajama Stoletheshow voitti Vermossa ja hankki paikan Elitloppetiin. Valmentaja Frode Hamre kuitenkin ilmoitti, ettei hevonen juokse Elitloppetissa. Muuttuuko mieli, jos Stoletheshow voittaa Gävlessä ja hankkii jälleen paikan Elitloppetiin?

Daniel Redénin Hail Mary tsemppasi raskaan juoksun jälkeen Finlandiassa kolmanneksi. Björn Goop ohjastaa Hail Marya, kun Örjan Kihlström ajaa tallikaveria Mister Hercules.

”Hail Mary teki hyvän juoksun Suomessa, vaikkei ehkä ollut vielä ihan huippukunnossa. Hevonen oli maanantaina hiitissä tosi pirteä. Kunto alkaa löytyä oikein tosissaan, kun startteja on alla, ja ilmassa on lämpöä. Saimme unelmapaikan. Kun matkana on maili, Hail Mary voi avata tosi kovaa. Otamme pois murphy-lapun, kun olemme sisäradalla. Hevonen tulee hieman nyrpeäksi, kun toisen puolen näkökenttä suljetaan, ja on selvä plus, kun pystymme ajamaan avoimilla päävarusteilla”, Daniel Redén sanoi.

Team Melkko&Sorosen valmentama Staro Mack Crowe oli huonolla lähtöpaikalla Vermossa. Se kiri Jorma Kontion ajamana kovaa viidenneksi, ja jossiteltavaa jäi. Staro Mack Crowe saa nyt uuden mahdollisuuden, kun lähtörata on nelonen. Suosikeilla oli tuuria arvonnassa, Hail Mary on ykkösradalla ja Stoletheshow kolmosella.

”Staro Mack Crowe teki hyvän suorituksen Seinäjoella, mutta oli vielä parempi Finlandia-Ajossa, jossa se kiri selvästi parhaiten koko porukasta. Jos päätöspuolikkaalla ei olisi ollut liikenneruuhkaa, niin olisimme olleet voittotaistossa. Hevonen on palautunut hyvin Suomen reissusta. Nyt saimme paremman lähtöradan kuin kahteen viime starttiin. Otamme kaikki kengät pois. Jos balanssimuutos toimii hyvin, ja meillä on juoksunkulussa vähän tuuria, niin kaikki on mahdollista. Staro Mack Crowen kanssa olemme aina optimistisia”, Katja Melkko sanoi tallin kotisivuilla.

Mister Hercules on Finlandia-kolmikon kovin haastaja. Se kiisi Örebrossa viimeksi mailin 10,5-aikaan ja voitti ylivoimaisesti. Daniel Redénillä on jo kaksi hevosta Elitloppetissa: Francesco Zet ja Don Fanucci Zet. Alessandro Gocciadoro hakee toista Elitloppet-lippua Clarissalla, jonka hoitaja on Anu Niskanen. Tallikaveri Bengurion Jet sai kutsun sunnuntaina.

”Mister Hercules tuli viimeksi voimia jäljellä maaliin ja on jatkanut treeneissä hyvin. Kun muutimme balanssia, hevonen on tullut paljon iloisemmaksi treeneissä. Vaikka voittosummaa on kertynyt jo aiemmin paljon, niin muutos on auttanut vielä. Saimme huonon lähtöradan, mutta Mister Hercules on voittanut lähtöjä monilta eri paikoilta”, Redén totesi.

Redénillä on iso suosikki 75-pelin avauskohteessa. Poleposition lähtee pronssidivisioonan 2640 metrin matkalle sisäradalta.

”Viimeksi tuli laukka, kun vauhti kiihtyi nopeasti. Mutta radassa oli myös jotain, kun sinä päivänä monet hevoset laukkasivat. En ole huolissani viime juoksusta. Poleposition oli oikein hyvä hiekkaratatreenissä maanantaina, se sparrasi Francesco Zetiä. Lähtörata on loistava ja matka sopii”, Redén totesi.

Timo Nurmoksella on myös yksi kierroksen eniten luotetuista. Erik The Phantom juoksee 75-kolmosessa ja starttaa radalta kahdeksan. Hevonen oli loistava, kun se palasi kahdeksan kuukauden tauolta viimeksi.

”Erik The Phantom oli todella hyvä tauolta paluustartissa. Se kiersi kaikki huonolta paikalta ja voitti helposti. Voimia oli maalissa jäljellä, ja normaalisti sen pitäisi mennä eteenpäin, kun se sai startin alle. Uskon paljon tähän hevoseen, jo se vain saa olla terveenä. Se sai viime syksynä tulehduksen keuhkoihin, lääkittiin ja palautui hyvin. Takana on hyvä talvitreeni. Ravi sujuu nyt entistä paremmin. Se oli hyvä maanantain treenissä. Paremmalta lähtöradalta olisin ollut vieläkin optimistisempi. Toivotaan, että juoksu sujuu, hevonen on joka tapauksessa hyvä, Timo Nurmos sanoi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi