Jonna Irri sai lentävän lähdön vuoteen 2021 – jatkuuko voittokulku lauantaina?
Marcos Gallon kokeilee siipiään Ruotsin T75-tasolla vakuuttava voitto helpommasta lähdöstä Örebrosta alla.Kuva: Anu Leppänen

Jonna Irri sai lentävän lähdön vuoteen 2021 – jatkuuko voittokulku lauantaina?

Marschall Match ja Marcos Gallon yrittävät jatkaa voittokannassa Bergsåkerin 75-kierroksella, vaikka tehtävät kovenevat tuntuvasti.

”What a start for 2021! Örebrosta 2 voittoa ja kakkossija! Onhan se ihan jees johtaa ruotsin valmentajaliigaa, edes yhden päivän”, Jonna Irri twiittasi itkunauruhymiön kera uudenvuodenpäivän iltana.

Örebron voittoajokit olivat Marcos Gallon ja Make It Rain, ja Prodigy Shark täydensi päivän kakkossijallaan. Talliin kuuluu edelleen hyvää.

”Ainoastaan Majestic Manissa kävi joku kuumepiikki ennen kuin sen piti startata Rommessa. Nyt sekin on jo terve, mutta ihan heti ei sen kanssa olla tulossa starttiin”, Jonna Irri raportoi.

Vuodenvaihteen iloisiin asioihin kuului myös Marschall Matchin jääminen talliin. Reima Kuisla huusi sen raviliigahevosten nettihuutokaupasta itselleen muhkealla 81 100 euron hinnalla.

”Harmi tietysti vanhojen kimppalaisten kannalta, että he joutuivat luopumaan hevosesta, mutta hieno juttu Reimalle, että sai hyvän hevosen. Se oli reilua kaupankäyntiä”, Irri kommentoi huutokauppaa.

Marschall Match päätti viime kautensa 75-voittoon Mantorpissa ja yrittää uusia tempun tänä lauantaina Bergsåkerissa. Vastus kovenee, ja alustavassa prosenttijakaumassa Gooner ja Gardner Shaw ovat enemmän rastattuja.

”Lyötynä ei lähdetä silti matkaan. Marschall Matchille kuuluu edelleen pelkkää hyvää, eikä voitto yllättäisi, jos juoksu vaan onnistuu”, Jonna Irri painottaa.

Keskeisessä roolissa juoksun onnistumisen suhteen on volttilähtö juoksuradalta. Kuski Ulf Ohlsson taitaa sen kyllä, mutta Marschall Matchin edellinen voltti on yli vuoden takaa!

”Tiistaina harjoiteltiin sitä kotona, ja hyvin se silloin lähti. Kilpailutilanne on kuitenkin aina eri asia”, Jonna Irri muistuttaa.

Tehtävä kovenee viime lähdöstä myös Marcos Gallonilla.

”Siinä kävi virus viimeisen Suomen startin jälkeen, ja se paransi tosi paljon Örebrohon saatuaan ennen sitä startin alle. Se voitti ihan puolivaloilla, mitä olen lähtöä jälkeenpäin katsonut”, valmentaja kiittää.

”Vastus kovenee, ja paikka (rata 6 auton takana) on mailille vähän ulkona. Nyt nähdään kuitenkin suuntaa, mihin tämä riittää – jatketaanko lauantairaveissa vai palataanko tavallisiin lähtöihin.”

Lauantaina Bergsåkerissa tarvittavien hokkien Jonna Irri ei pelkää haittaavan kumpaakaan hänen hevosistaan.

”Marschall Matchille ne voivat olla moneen muuhun verrattuna jopa etu. Se on tottunut juoksemaan Suomessa hokeilla ja voitti mm. 3-vuotiaiden Kasvattajakruunun finaalin ja 4-vuotiaiden välierän niillä”, Irri muistelee.

Vauhtia viikonloppuun otetaan perjantaina Rommessa, missä tallista juoksee kolme hevosta.

Self Taught Beautylla olisi nyt paikka onnistua, jos se menee ravia ja on oma itsensä. Se on hirmu kunnossa eikä ole mikään laukkuri, vaikka on viime starteissaan laukannutkin. Laukat on johtuneet eri syistä”, Jonna Irri puolustaa.

Self Taught Beauty starttaa lyhyeen ryhmään mainiolta kakkosradalta. Myös Make It Rainilla on omassa lähdössään mainio paikka, ykkösrata 2640 metrillä.

”Se palasi viime starttiin tauolta, ja startti alla sen pitäisi parantaa selvästi”, Irri olettaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi