Juha Koskelalla keskiviikon T86-suosikki – ”Sillä voi ajaa keulasta tai selästä”
Juha Koskela ja Pilvenmäki Special -voittaja Miss Maverick ovat vaikuttaneet kohta kaksi vuotta Ruotsissa. Kuva: Roosa Lindholm

Juha Koskelalla keskiviikon T86-suosikki – ”Sillä voi ajaa keulasta tai selästä”

Ruotsin T86-kierroksen lähdöt on tällä viikolla jaettu Solvallan ja Åbyn kesken.

Eskilstunassa seitsemää hevosta valmentavalla Juha Koskelalla on tulessa kaksi hevosta. Niistä Wagger Zacker (T86-4) nousee Timo Nurmoksen Massimo Unicon poisjäännin myötä lähdön suosikiksi.

”Muuten ollaan hyvillä mielin ja toiveikkaita, mutta hevonen oli kolhinut toissa yönä vähän jalkaansa ja eläinlääkäri tarkistaa sen vielä ennen kuin osanotto varmistuu. Tällaisella hevosella niin kun millään muullakaan hevosella ei tietenkään riskeerata mitään, jos yhtään on vaaraa, ettei kaikki ole kunnossa”, Juha Koskela linjaa.

Kunnon puolesta valmentaja luottaa hevoseen.

”Tauolta palatessa sitä ei ole mitenkään viritelty, ja viimeksi startti alla se oli selvästi parempi kuin toissa kerralla. Nyt, kun starttiväli on vielä lyhyempi, hevosen pitäisi olla vireen puolesta hyvä”, Koskela näkee.

Ykkösrataan lähtöpaikkana hän on tyytyväinen.

”Viimeksi Torbjörn (Jansson) ei halunnut satsata lähtöön ja teki tavallaan ajovirheenkin, kun ei lähtenyt hakemaan keulapaikkaa ensimmäisessä kaarteessa vaan laski pahimman uhkaajan takarivistä keulaan ja jäi sen rinnalle. Loppusuora tultiin tosi lujaa, ja Wagger Zacker tuli muutaman sentin ohi.”

”Nyt jää nähtäväksi, haluaako Torbjörn satsata lähtöön. Wagger Zacker lähtee automaattisesti reippaasti, ja luulen, että se pystyy pitämään keulat, jos kuski haluaa. Mutta sillä voi ajaa keulasta tai selästä. Hevonen on iloinen ja pirteä toisten takana ja voitti jokin aika sitten Solvallassa selästäkin”, Juha Koskela pohtii.

Hänen toiselta hevoseltaan Miss Maverickilta (T86-2) pelaajat eivät suuria odota. Ihan yhtä pessimistinen ei Koskela itse ole.

”Se loukkasi keväällä jalkaansa ja joutui pitämään pitkään taukoa, ja nyt tuntuu starteissa vastustavan. Ensimmäiseen starttiin se ei päässyt kuin lähtöauton taakse, kun tuli laukka, ja toisessa se ajoi vajaa kierros jäljellä toisen kärryihin”, Juha Koskela huokaa.

”Kuski kyllä kehuu hevosen tuntuneen hyvältä, ja tosi pirteältä ja hyvältä se kotonakin tuntuu, mutta vaikea on toivoa paljon muuta kuin ehjää juoksua, ettei joutuisi koelähtöön. Hevosen pitäisi olla kyllä riittävä tällaiseen tammalähtöön, mutta saa nähdä, vieläkö se lähtee menemään.”

Juha ja Tiina Koskela muuttivat perheineen Ruotsiin kohta kaksi vuotta sitten koronan alettua ja viihtyvät hyvin.

”Meillä on seitsemän hevosta valmennuksessa samassa Berga Gårdin valmennuskeskuksessa, johon Nurmosen Iikan hevosetkin taas tulivat. Ne ovat enemmän vaimon vastuulla, minä kengitän työkseni ja ajan sivussa jonkin verran hiittiä ja lenkkiä”, Juha Koskela kuvailee työnjakoa.

”Täällä on hyvät oltavat ja hevosille hyvin rahaa jaossa, kun ne saa vaan kuntoon.”

Peli Solvallan ja Åbyn T86-kierrokselle sulkeutuu keskiviikkona 12.1. kello 21.30. Miss Maverick juoksee toisessa kohteessa kello 21.41 ja Wagger Zacker neljännessä kohteessa 22.03.

Toto-kupongille tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi