Kari Lähdekorpi pelkää, että ykkösrata on Amorcer Levallolle Mantorpissa loukkupaikka.
Kari Lähdekorpi pelkää, että ykkösrata on Amorcer Levallolle Mantorpissa loukkupaikka.Kuva: Jarno Unkuri

Kari Lähdekorpi pessimistinen Ruotsin T75:n alla – ”En usko, että käy sellaiset tuurit”

Ruotsin T75-kierros ravataan tällä viikolla Mantorpissa. Yksi avauskohteen suosikeista on Kari Lähdekorven omistama Amorcer Levallo.

Kun Amorcer Levallo aloitti syyskuun alussa Hanna Lähdekorvelta, omistajan odotukset eivät olleet kovin korkealla.

”Ei Hanna ole sitä hirveästi kehunut, ja hän tapaa tietää aika hyvin, jos hevoset pärjää. Odotukset on siksi maltilliset”, Kari Lähdekorpi kommentoi tuolloin Hevosurheilulle.

Siihen nähden ruuna yllätti positiivisesti kakkossijalla avausstartissaan ja kilpaili hienosti koko syyskauden: voitti 7 startistaan 2 ja oli neljästi toinen. Ainoassa hutistartissaankin Amorcer Levallo kierteli pahan alkulaukan jälkeen vahvasti. Viime startista tuli uran suurin voitto, arvoltaan 100 000 kruunua.

”Silti Hanna ei ollut hevoseen hirmu tyytyväinen. Se oli hänen mukaansa toisella ohjalla, mutta hän kokeilee vielä tämän startin”, Lähdekorpi mainitsee.

Mantorpin pronssidivisioona on 2640 metrin ryhmäajo, johon Amorcer Levallo starttaa ykkösradalta.

”Matka on pelkkä etu, mutta lähtöpaikka on vastaan. Amorcer Levallo lähtee kohtalaisesti, mutta ei tarpeeksi lujaa pitääkseen keulat. Se jää todennäköisesti kolmanteen pariin sisälle. En usko, että käy sellaiset tuurit, että sieltä pääsisi tulemaan”, Kari Lähdekorpi epäilee.

”Ennen viime lähtöä Hanna epäili, miten paljon ilman kenkiä juossut hevonen menee kengät jalassa, mutta hyvin se meni. Siinä ei ollut mitään ongelmaa.”

Peli Mantorpin T75-kierrokselle sulkeutuu lauantaina 8. tammikuuta kello 17.20. Amorcer Levallo starttaa heti avauskohteessa.

Toto-kupongille tästä linkistä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi